medjimurjepress@gmail.com

„Stonoge“ sigurno u prometu

Djeca, roditelji i odgojiteljice, Maja, Saša, Smiljana i Jagoda, iz područnog odjela DV Cvrčak, Stonoga- Novo Selo Rok, ove pedagoške godine provode projekt „Sigurno u prometu“. Cilj je projekta upoznati, usvojiti i prakticirati pravila ponašanja u prometu kako bi djeca i roditelji bili što sigurniji kao pješaci, biciklisti, vozači i suvozači.

U vrtiću je provedeno niz aktivnosti sa temama: pravilno ponašanje u prometu pješaka, vozača, suvozača, provođenje pravila u praksi, upoznavanje sa prometnim znakova u mjestu boravka te značenje znakova i primjena u praksi, važnost korištenja autosjedalice u automobilu, upoznali su se sa različitim prijevoznim sredstvima te prakticirali vožnju u vrtić istima (automobil, bicikli, role, romobil, autobus). Provedenom akcijom željelo se utjecati na roditelje da što više dovode djecu u vrtić pješice, biciklima ili rolama te da se osvijesti važnost sigurnog kretanja. I sve su se te aktivnosti provodile sa odgojiteljicama u vrtiću.

Nova situacija i zatvaranje vrtića nisu prekinuli ovaj projekt. U ovom periodu odgojiteljice s roditeljima provode online radionice s djecom i roditeljima sa temom izrade prijevoznih sredstava i prometnih znakova od recikliranog materijala i prirodnina te će po povratku u vrtić prirediti izložbu radova koje su obitelji izradile kod kuće. Planiraju organizirati i projektni dan Eko škole sa temom „Sigurno u prometu“ po povratku u svoj vrtić.

Velika zahvala u ovakvom trenutku ide upravo roditeljima koji i dalje kontaktiraju odgojiteljice, prihvaćaju nove zadatke u kojima se djeca osjećaju povezano sa svojim prijateljima. Veliko hvala djeci koja se i dalje uključuju u aktivnosti i s velikim veseljem i kreativnošću ih izvršavaju te uče kroz nova iskustva. Svakako je važno spomenuti i PU Međimurskoj i lokalnoj zajednici na suradnji i podršci. Zajedno smo sigurniji u prometu.

Lidija Varošanec

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*