Međimurje Press
Željka Drljić

[DETEKTOR] Otkriven dobitnik jackpota iz Čakovca! Osvojio 36 milijuna eura!

Piše: ŽELJKA DRLJIĆ

Trideset i šest milijuna eura! Ili 36.000.000,00 €! Tako se zove hrpa novčanica koja je sjela u krilo sretnika iz Čakovca po osvajanju velezgoditka u popularnoj igri na sreću. Dobitnik je sa suprugom (u drugom braku) – vjerovali ili ne – podigao dvanaestero djece! Po završetku školovanja, otišli su u Austriju i tamo svili svoja gnijezda.  Prvi sin je dobacio najdalje – on je u Dublinu.

Sretnom svatu i njegovoj obitelji, vrtoglava suma novca trebala je donijeti neovisnost i materijalno blagostanje. Trebala je, ali…

Kad su objavljeni rezultati izvlačenja, naš je dobitnik 36 milijuna puta usporedio brojeve i – 36 milijuna puta se uvjerio da drži dobitni listić. Pritiskala ga je golema sila pod dijafragmom koja je morala van. Prišao je supruzi, naslonio joj glavu na rame, te šapnuo: „Osvojio sam 36 milijuna eura.“

Trebali su zakoračiti u bajku. Trebali su, ali…

Golema sila pod dijafragmom gušila je suprugu dok je koračala gore-dolje po stanu, očekujući povratak muža iz kuće sreće. Golema sila morala je van. Posegnula je za mobitelom i nazvala dragu osobu, svoju vujnicu Liliku u Njemačku. Prigušenim glasom je započela: „Ovo što ću ti sada reći moraš odnijeti u grob.“

U tom trenu – Drekbook je eksplodirao!

Ribanna: „KO TO?! F… V… JE DOBIL JACKPOT?! NEMOGUĆE!!! Najveće pokvarenjake prati sreća. Njegov sin iz prvog braka bogec nije imal kaj jesti pa je otišel u Irsku. GAD JE OSTAVIL PRVU ŽENU zbog neke MLADE DROLJE! Sram ga bilo! SMRAD!

Myla M: Čula sam da mlati i ovu drugu ženu! I pije.

StjepanKolač: Ziher su nekaj zmuljali i neko si uzima postotak na taj „dobitak“.

Jalko Jalec: To je zato jer u ovoj zemlji nema zakona. Ima hrpu dece i svi su nekakva socijala jer ih nije znal odgajati! A ste vid’li kakši auto vozi?! Kaj bu si sad kupil?! Svemirski brod?! Treba mu zeti te novce i dati sirotinji! PROKLETA SVINJA!

Emanuella: Druga žena ga vara. Navlači se z onim Đurijom kaj je šef trgovine tam na vuglu u Ulici nevinih žrtava totalitarnih režima. Obična DROLJA, ali bolju si nije niti zavredel!

Mirek Jaki: Je, znam. Vucarala se po Nemački prije neg ju je dovlekel sim. Sad se dela gospođa, a obična FUFA je! (…)

Sadržaj te, kao svemir duboke, kloake prolijevao se satima, otkrivajući svakolika bića koja se njezinim smradom hrane. Bilo je to poput provale Huna, poput pucanja brane… nezaustavljivo (…), nadahnuto je novinarka opisala (navedene) komentare, prenijevši ih s Drekbooka u crnu kroniku lokalnog časopisa za žene, koji je javnosti prvi obznanio vijest o provali u stan sretnog dobitnika.

No, da nema društvenih mreža nikada ne bismo saznali tko je osvojio velezgoditak, jer riječ je o mudrom svatu koji bi svoje iznenadno bogatstvo znao dobro kamuflirati. Ali ne – ne može to tako. Javnost mora znati! Javnost treba reći što o tome misli! Nitko nema pravo skrivanjem tako slasnog podatka ‘sakatiti’ svoje susjede, znance, neznance i brojnu besposlenu rodbinu. Oni su isti među jednakima i imaju (ustavno) pravo ispljunuti svoju riječ zaglavljenu među zapjenjenim i zakrvavljenim žvalama.

Ako ste bolesni, ako se razvodite, javnost mora znati! Mislili ste jeftino proći kad ste na sva zvona razglasili da je vaše zlato diplomiralo, a sve ostalo prešutjeli. E, pa ne može!

Sada već sigurno naslućujete o kome je riječ. Da! (Ne)sretni dobitnik je naš Ferdo, s najvišeg kata stambenih krošnji u Perivoju Zrinskih u Čakovcu, zastupnik u Parlamentu čakovečkih vrana, a kolateralna dobitnica je njegova supruga, naša draga Barica, nepromišljena vranica.

(Foto: Freepik)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja