Međimurje Press
Željka Drljić

[DETEKTOR] NLO nad Međimurjem! Zastrašujuće!

PIŠE: ŽELJKA DRLJIĆ

Mlade, samozatajne dame – B.U., D.A. i L.E. – koje nisu željele otkriti više od inicijala – zaklele su se u svom očajničkom obraćanju medijima na sve pretke i potencijalne potomke, da su u srijedu, 17. travnja, u 21:03 ugledale neidentificirani leteći objekt nad Međimurjem. Uistinu – zastrašujuća snimka pohranjena u mobitelu L.E., koja je bila najprisebnija i uključila kameru svog Samsunga (Galaxy), dokazuje da se susret s nezemaljskom vrstom dogodio upravo u navedeno vrijeme.

Proglasili su nas budalama, pisali grozne stvari o meni kada sam na Tuk-tuku objavila snimku…“, jecala je L. E., koja je uspjela snimiti NLO, iako je pri grčevitom traženju mobitela po torbi, slomila umjetni nokat. Nažalost, njezina kasnija objava slomljenog nokta na Tuk-tuku izazvala je više interesa od objave snimke NLO-a, koja je polučila tek nekoliko poziva na parenje te lascivnih uvreda na račun mlade utjecajnice u usponu prema zvijezdama.

NA RUBU PAMETI

„D’haar’mar! Jesi li ti normalan!!! Kako ti se to moglo dogoditi?!!!“, grmio je kapetan malog svemirskog broda klase G’aalaxy, na nižeg časnika u strojarnici, smušenog D’haar’mara, zaduženog za aktiviranje plašta nevidljivosti.

D’haar’mar se od nelagode češkao pandžom po nosu – ili što mu je to već – dok su mu ljuske poprimale zagasitiju boju, a vatrena krijesta – ili što mu je to već – je omlitavila od kapetanovih urlika ravnih snazi oluje na Ma’kaanaruyeheywqqwepeau, njihovom rodnom planetu, smještenom duboko u Inteligentnoj Sferi Svemira. Smušeni D’haar’mar nije primijetio da je brod vidljiv jer ga je začarao plavi planet pod njima i njegov djelić kojem su hrlili jer se odatle oglasio – SIGNAL.

Zbog  D’haar’marove pogreške snimljeni su uređajem Samsung Galaxy, kakav primitivna bića diljem svemira odavno više ne koriste. I ta sramota sada je morala ući u brodski dnevnik, što je izazvalo cunami bijesa kapetana Pik’haara.

Napredna vrsta s planeta Ma’kaanaruyeheywqqwepea još uvijek plaća danak zbog grijehova svojih (pra)predaka te je u novom poretku Inteligentne Sfere Svemira njihov zadatak da svojom oronulom flotom, mahom brodovima prevaziđene klase G’aalaxy, obilaze svemirske vukojebine iz kojih se oglasi – signal. A on se oglašava rijetko i neizmjerno je važan.

Ma’kaanaruyeheywqqwepeanci su tog kobnog dana, kada je D’haar’mar napravio pogrešku, lebdjeli nad jednom točkom na plavom planetu odakle se oglasio signal koji označava mogući početak prelaska primitivne vrste u višu razvojnu razinu tj. u sferu svijesti.

Na komandnom mostu kapetan je s najvišim časnicima pregledavao podatke vršeći procjenu. „Kapetane, smatram da je posrijedi lažni alarm“, reče prvi časnik K’haar, dok mu se vatrena krijesta kočila na vrhu glave: „Nemoguće da je posrijedi prelazak u višu sferu svijesti… pogledajte ovo“, upozori prvi časnik kapetana, pokazujući na zaslonu predio Murščaka s Dekanovcem: „Kapetane, ovdje nema signala“, naglasi prvi časnik K’haar, vrteći glavom (ili što mu je to već).

Da, ali u svim drugim dijelovima te regije – kako se ono zove – Međimurje (?) ima signala. Prebrojite još jednom glasove u tom Dek’aanovcu!“, naredi kapetan s ruba strpljenja.

Prvi časnik K’haar skrenu užaren pogled na zaslon, dotaknu ga pandžom i ponovo izlista podatke. Vatrena krijesta mu omlitavi. Progovori mračnim glasom: „Žao mi je, kapetane, nemamo dovoljno glasova za proglašenje Buđenja. Prerano smo stigli.“

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja