Međimurje Press
Vijesti

Skupština izabrala novo Predsjedništvo i Nadzorni odbor DZNAP-a

Skupština Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) na izborima u subotu, 3. veljače 2024. u Zagrebu u Novinarskom domu izabrala je novo Predsjedništvo i Nadzorni odbor.

U Predsjedništvo je izabrano 11 članova; sedam novinara i četiri fotoreportera. U Nadzorni odbor izabrana su tri člana; dva novinara i jedan fotoreporter.

Novi članovi Predsjedništva novinari su Marina Karlović Sabolić (Slobodna Dalmacija), Ana Raić (N1), Goran Penić (Jutarnji list), Ivan Pandžić (24 sata), Sabina Tandara Knezović (Nova TV), Tihana Tomičić (Novi list) te Marko Špoljar (jutarnji.hr)

Kao fotoreporteri u Predsjedništvo su izabrani Anto Magzan (slobodni fotoreporter), Daniel Kasap (FaH), Sanjin Strukić (Pixell) i Tomislav Krišto (Cropix).

U Nadzorni odbor izabrani su novinari Jagoda Marić (Telegram), Kristina Turčin (Jutarnji list) te fotograf Davor Kovačević (Novi list).

Predsjedništvo je nakon izborne Skupštine Društva odmah održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj su članovi Predsjedništva za predsjednika DZNAP-a izabrali Gorana Penića, a za glavnog tajnika Marka Špoljara.

Ovu 19. Skupštinu, koja je bila izborna s obzirom na istek mandata tijela – Predsjedništva i Nadzornog odbora – obilježio je velik odaziv naših članova. Čak ih je 196 glasalo na izborima, što osobno na Skupštini, što pisanim putem.

Imali smo i velik broj kandidatura, čak 30 – 23 za Predsjedništvo, te sedam za Nadzorni odbor i svaki je član u demokratskom procesu mogao odabrati svoje kandidate.

“Čestitam svim članovima Predsjedništva na izboru, hvala članovima DZNAP-a koji su za nas glasali, ali i svima drugima koji su sudjelovali u izbornom procesu. Hvala i bivšem vodstvu udruge.

Sve dobre projekte ćemo nastaviti raditi, a trudit ćemo se poboljšati stvari na dobrobit svih naših članova. Prioritet u radu bit će nam što točnije liste autora, što brža isplata naknada, pregovori s nakladnicima oko internet naknada te izmjene Statuta koji bi trebao poboljšati rad našeg Društva.

U svemu tome oslanjat ćemo se na članstvo, tražiti njihovu povratnu informaciju, a sve će biti transparentno”, rekao je novi predsjednik DZNAP-a, Goran Penić.

Na 19. Skupštini Društva, na kojoj je dosadašnja predsjednica Valentina Wiesner iznijela izvješće o radu DZNAP-a, usvojeni su i dopunjeno revidirano Godišnje izvješće o transparentnosti, izmjena Statuta DZNAP-a, izmjena Pravilnika o članstvu za novinare, izmjena Pravilnika o članstvu za fotoreportere, Pravilnik o fondovima, te Pravilnik za prijavljivanje projekata

Foto: Nikola Šolić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja