Međimurje Press
Ekologija

L’Oreal najavio prvu kozmetičku ambalažu od enizimatski potpomognute reciklirane plastike

L’Oréal je najavio proizvodnju prve kozmetičke ambalaže izrađene od plastike koja je u potpunosti reciklirana pomoću enzimatske tehnologije tvrtke Carbios.

Radi se o tehnologiji korištenja prirodnih enzima iz komposta koji razgrađuju membranu lista mrtvih biljaka, a koju tvrtka Carbios već 10 godina razvija i optimizira kako bi mogli rastaviti bilo koju vrstu PET plastike. Jedan od glavnih ciljeva tvrtke L’Oréal je započeti proizvodnju ambalaže temeljene na ovoj revolucionarnoj inovaciji do 2025. L’Oréalov brend Biotherm će prvi koristiti ovakvo pakiranje za svoje proizvode.

„S tvrtkom Carbios surađujemo od 2017. godine na razvoju ovakve ambalaže dobivene tehnologijom enzimske reciklaže, odnosno alternativom mehaničkom recikliranju. Stoga nam je veliko zadovoljstvo objaviti da je proizvodnja ovih bočica u pilot fazi i veseli nas što smo u mogućnosti stvoriti ambalažu budućnosti s našim partnerima. Ovo je obećavajuća inovacija, koja pokazuje našu predanost da na tržište donesemo ekološki prihvatljiviju ambalažu, koja je dio inicijative za cirkularnost, započete prije više od 15 godina“, rekao je Jacques Playe, L’Oréalov direktor za pakiranje

Giulio Bergamaschi, predsjednik brenda Biotherm istaknuo je: „Biotherm je pionir u području ekološki odgovorne kozmetike i u središte svoje poslovne strategije stavlja održivu ambalažu te smanjenje otpada. Oduševljeni smo što smo prvi kozmetički brend koji je realizirao potpuno recikliranu bočicu, koristeći plastiku dobivenu revolucionarnom tehnologijom tvrtke Carbios.“

Novim programom održivog razvoja Grupe do 2030. godine pod nazivom “L’Oréal za budućnost“, poduzet je daljnji korak prema temeljitoj transformaciji poslovanja te su postavljeni novi ambiciozni ciljevi, posebno na području pakiranja.

Grupa tako do 2025. godine planira postići mogućnost ponovnog punjenja, korištenja, recikliranja ili kompostiranja 100 % plastične ambalaže. Također, cilj Grupe je da do 2030. godine njihova plastična ambalaža dolazi od 100 % recikliranih materijala ili iz bioloških izvora te neće više koristiti plastiku fosilnog podrijetla. Naposljetku, do 2030. će 100 % sastojaka koji se koriste u formulama proizvoda biti transparentni i dolazit će iz održivih izvora.

Ružica Herceg

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja