medjimurjepress@gmail.com

Zajednička akcija NOBILIS-a i GKP Čakom – “Kam se koje smeče meče”

Tijekom rujna 2020. godine započelo se s provođenjem dugogodišnje kampanje „Kam se koje smeče meče“ u svim dječjim vrtićima i osnovnim školama na području jedinica lokalne samouprave, gdje je GKP „ČAKOM“ d.o.o. koncesionar skupljanja otpada iz kućanstva i industrije.

U utorak 13.10.2020. godine u 14:35 sati održati će se radionica u Osnovnoj školi Ivanovec, Bana Josipa Jelačića 26, Ivanovec, 40 000 Čakovec. Radionici će također prisustvovati direktor GKP „ČAKOM“, Ivan Perhoč.

Kampanja „Kam se koje smeče meče“ provodi se u suradnji između GKP „ČAKOM“ i Zaštitarsko – ekološke organizacije Nobilis od 2003. godine, a sve u svrhu kako bi se djecu i mlade od najranije dobi potaknulo na recikliranje i selektivno odvajanje otpada.

Ove godine zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo radionica će se održati u dvorištu škole na otvorenom te će se uz predavanje prilagođeno djeci, odnosno učenicima nižih razreda predstaviti sam pojam i značenje otpada, odvojenog sakupljanja i recikliranja otpada te kompostiranja. Dok će u drugom dijelu radionice učenici moći samostalno sudjelovati putem igre „Lov na smeće“, gdje će sortirati otpad u za to predviđene kantice. Prilagođenom radionicom, djeca će na edukativan i zabavan način ponavljati i usvajati znanje o održivom gospodarenju otpadom.

NAPOMENA: Zbog kiše moramo odgoditi radionicu “Kam se koje smeče meče” na 14.10.2020. (srijeda-sutra) u 14:35 sati.

ZEON

Ana Bajsić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*