Međimurje Press
Izbori 2021 Političke stranke

EMANUEL SINKOVIĆ (HDZ) 30-godišnji kandidat za načelnika Općine Goričan

Glavni prioritet bit će izgradnja sustava kanalizacije

Emanuel Sinković, ima 30 godina i magistar je ekonomije. Osim formalnog obrazovanja, u Londonu je završio program stručnog usavršavanja Ambasade Velike Britanije.

Posljednjih 5 godina radi u Agenciji, na provedbi EU projekata, i to u službi koja trenutno provodi projekte u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna na razini cijele Hrvatske.

Aktualni je vijećnik Općinskog vijeća Općine Goričan, politički aktivan više od 12 godina, član je nekoliko udruga na području općine te zbog svog posla gdje je svakodnevno u doticaju s poduzetnicima i mještanima vrlo dobro zna koji su problemi općine. Kako kaže, vrijeme je za kapitalna ulaganja i projekte koji će biti na dobrobit svim mještanima Općine Goričan.

Prvi kapitalni projekt za koji će se zalagati je izgradnja sustava kanalizacije! Do danas nije napravljen ni jedan metar kanalizacije, usprkos tadašnjim obećanjima aktualne vlasti da će gradnja kanalizacije započeti 2018. godine, dok primjerice danas sva okolna naselja odavno imaju izgrađen sustav odvodnje otpadnih voda. Već je obavio pripremne razgovore na temu izgradnje kanalizacije, a nakon što postane načelnik, do kraja rujna 2021. g. očekuje odluku i uvjete za kandidiranje i sufinanciranje projekta od strane Europske unije.

Ključne su javne politike i demografske mjere koje će potaknuti mlade na stvaranje obitelji. Lokalna zajednica mora dati svoj doprinos kada je riječ o mladima te poticanju mladih na obitelj. Isto tako, već kreira nove mjere koje će poboljšati kvalitetu života najstarijima.

Sljedeći projekt za koji će se zalagati je dogradnja i opremanje dječjeg vrtića novim sadržajima koji je odavno postao premali da bi primio sve najmlađe žitelje općine i omogućio im da polaze vrtić i predškolski odgoj. To planira učiniti uz pomoć Mehanizma za oporavak i otpornost koji je dostupan na korištenju državama članicama EU do 2023. godine, dok je prihvatljivost troškova moguća do 2026. godine.

Ima spreman program namijenjen razvoju poduzetništva s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u općini.

Kako napominje, od rođenja živi u Goričanu, odlučio se ovdje ostati i osnovati svoju obitelj. Oženjen je i otac  djevojčice. Zbog nas samih, ali i naše djece bitna mi je budućnost općine, zato Vas pozivam da podržite moju kandidaturu za načelnika Općine Goričan.

Vreme je za promjene – izađi, podrži me i idemo naprijed, zajedno! – poručuje Emanuel, mladi kandidat za načelnika Općine Goričan.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja