Međimurje Press
Izbori 2021 Političke stranke

Priopćenje Gorana Gotala kandidata HDZ-a za župana Međimurske županije

Goran Gotal: Sramota je da trenutni župan moljaka pomoć međimurskih gospodarstvenika, i to za modernizaciju pruge koja izolira i ignorira više od 30 000 Međimurki i Međimuraca

Žalosno je da je pruga koja je građena prije 160 godina, 1860., više poštovala potrebe i prava svih Međimuraca nego ova danas

Javljaju mi se deseci međimurskih poduzetnika koji su dobili molbu (dokument datiran s 30. ožujka., klasa: 341-01/21-02/2, urbroj: 2109/1-01-21-1) za “pomoć u izradi studije izvodljivosti i projektiranje modernizacije pruge” Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zagreb (tzv. „lepoglavska spojnica). Tu je čak možda manji problem to da se moli pomoć od međimurskih poduzetnika, umjesto da županija pomaže njima, da ih podržava i brani od konkurencije poticajnim sredstvima (kao što primjerice varaždinska čini dvostruko snažnije nego međimurska).

Najveći problem jest to da ova trasa pruge u potpunosti ignorira 2 međimurske pruge Čakovec – Kotoriba i Čakovec – Mursko Središće, koje obuhvaćaju prostor na kojem živi, radi i putuje više od 30 000 tisuća Međimurki i Međimuraca. Postavljam pitanje: je li ovakvom odlukom cilj pomagati Varaždinu, Lepoglavi i Zagrebu? Je li cilj poticati kretanje i odlazak Međimuraca iz Međimurja? Zašto moderniziranom prugom naši studenti, srednjoškolci i radnici iz primjerice Kotoribe, Svete Marije, Murskog Središća, Vratišinca ne bi kvalitetnije, brže i sigurnije stizali na svoja odredišta?

U mom sustavu vrijednosti svaki prometni i infrastrukturni razvoj Međimurja MORA obuhvatiti i Gornje Međimurje i Donje Međimurje, i urbane i ruralne sredine, i ljude koji misle slično kao ja, i one koji misle različito. Jedno, jedino, nedjeljivo Međimurje i odgovorni, a ne kompromitirani projekti koji nas dijele i koji nas guše.

Moje Međimurke, moji Međimurci, 16.5.2021. Vreme je!

Goran Gotal

Kandidat HDZ-a za župana MŽ

Vezani članci

1 komentar

Posavec Goran 27. travnja 2021 at 19:05

Bolje i to nego da prodaje maglu kao ti i tvoji iz HDZ-a Nikad niste i nikad necete pobijediti u Medjimurju.A ovakvi clanci su samo plus za Posavca.Znate onu narodnu Pogledaj tko govori a ne kaj govori.

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja