medjimurjepress@gmail.com

“Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

ŠTO SMO, KAJ SMO I KAK KUHAMO“ – MJESNI ODBOR HLAPIČINA PRIPREMIO NAJFINIJI MEĐIMURSKI ČOBANAC

Danas je u najsjevernijem gradu bilo veoma aktivno prijepodne. Između ostalih događanja Grad Mursko Središće i Turistička zajednica grada Mursko Središće organizirali su natjecanje mjesnih odbora u kuhanju jela na žlicu. Od jutarnjih sati članovi mjesnih odbora Mursko Središće, Hlapičina, Štrukovec, Križovec, Peklenica i Sitnice pripremali su sve sastojke kako bi jela bila gotova na vrijeme. Vrijedne članice društva žena pripremile su i brojne slastice. „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“ natjecateljskog je karaktera te se tako kad su jela gotova proglašava pobjednik.

Članovi ovogodišnjeg žirija za ocjenjivanje jela bili su Slavko Bregović, Anica Varga i Marijana Breglec pred kojima je bio jako teški zadatak s obzirom što su se zaista svi mjesni odbori posebno potrudili, a čemu je dokaz da su se svi kotlići ispraznili u vrlo kratkom vremenu.

Prvo mjesto pripalo je mjesnom odboru Hlapičina u sastavu Matije Stojko – koji je pripremio izvrsni međimurski čobanac, Dragutina Stojka i brojnih članica Društva žena te im je gradonačelnik Dražen Srpak srdačno čestitao. Ovaj događaj danas je posjetilo više od tisuću građana koje su uz odlična jela, kolače i osvježavajuća pića dodatno zabavljali članovi tamburaškog sastava „Tambura“.

(GMS)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*