Međimurje Press
Sport+

Čakovec trči #CK10 i ulazi ljeto noćnom utrkom!

Uskoro će po treći puta Čakovec biti domaćin jedinstvene noćne utrke CK10 – čakovečki noćni cener! Čakovec već tradicionalno u ljeto 21.6. ulazi trčanjem na 5 i 10 kilometara i time ima jednu od najpopularnijih uličnih utrka u Hrvatskoj.

„Trčanje je jedan od najpopularnijih oblika rekreacije, dodatno je postao ljudima zanimljiv u prethodne dvije godine pa tako danas već gotovo svaki vikend imamo neku utrku“ rekao je jedan od organizatora ove utrke Krešo Biškup. „Godinama sam htio s kolegama napraviti noćni “cener”, a to nam je i uspjelo pred tri godine upravo u Čakovcu. Trčanje je odličan vid rekreacije, no ono što ga ističe su masovne utrke. Biti na startu s još gotovo tisuću trkača, potom trčat po vlastitom gradu gdje te na svakom koraku netko bodri, ljudi bubnjaju, navijaju, glazba svira, e to je tek poseban osjećaj.“

Utrka se tradicionalno odvija na prvi dan ljeta, 21.6. sa startom u 21:06 čime simbolično Čakovec ulazi u najtoplije godišnje doba. Uz utrku na 10 kilometara, imamo i utrku građana na 5 kilometara, a start je zajednički: „Ruta koja je planirana je u obliku broja 8, svi trkači zajedno kreću, nakon pet kilometara trkači na kraćoj stazi završavaju i ulaze u cilj, dok oni koji idu na 10 trče dalje i istražuju Čakovec.“

Za sve trkače osigurali smo promo pakete naših partnera i sponzora, pa će tako svi trkači moći otići u Terme Sveti Martin na kupanje, osvježit se Hidrom ili SMARTWATER, za one kojima treba energije tu je i Red Bull, ali i energetska čokoladica od Decathlona. Naravno, da sve bude jasno i sigurno pobrinuo se i AC Baumgartner sa SUZUKI Vitara Strong vozilima kojima će osigurati stazu, ali i cilj. Ako se izgubite na ruti, zapratite samo Vitaru Strong i sigurno ćete do cilja.

Startnine uključuju mjerenje vremena, jedinstvene finišerske medalje, okrijepu na stazi, ali i posebne ČK10 čarape, majice (za startnine do 6.6.2022.), a potom i buff marame. Oni koji su kupili VIP startnine dobit će i posebne DRI-FIT majice i custom brojeve!

Startnine možeš kupiti ovdje: https://bit.ly/38861rH

(KB)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja