Međimurje Press
Sport+Županija

Dinamov kamp u Međimurju – Europskoj regiji sporta

Danas je u Međimurju započeo još jedan atraktivni sportski sadržaj, nogometni kamp za djecu u organizaciji GNK-a Dinamo Zagreb i Nogometnog kluba Naprijed iz Cirkovljana. Kamp je po prvi puta organiziran u donjem Međimurju i polučio je veliki interes te ga pohađa 35 djece iz sjeverozapadne Hrvatske koje treniraju Luka Smiljanić i Luka Papec. Očekivano, većinom se radi o dječacima, no u ovogodišnji kamp uključile su se i dvije djevojčice – devetogodišnja Janja Hižman i desetogodišnja Nela Sačić. Kamp će se odvijati do 20. srpnja, a najbolji sudionici ostvarit će pravo na probno treniranje u akademiji Gradskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Djecu, trenere i domaćine pozdravio je župan Matija Posavec te otvorio kamp: „Ovo nije samo prilika za napredovanje najboljih, već izvrstan način organiziranja slobodnog vremena za djecu. Međimurje svojom sportskom infrastrukturom odavno privlači sve više sportskih sadržaja, te je destinacija na kojoj se pripremaju i najbolji profesionalni sportaši. Želim vam da se dobro zabavite te da s ovog mjesta ponesete nova prijateljstva i lijepe uspomene“, poručio je župan Matija Posavec, a uspjeh i zabavu djeci su poželjeli i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Mjesnog odbora Cirkovljan Zlatko Horvat, predsjednik Zajednice sportskih saveza i udruga  Međimurske županije Mato Kljajić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, instruktor MNS-a Damir Jurak-Lepen te organizator kampa Mario Horvat.

O koliko je kvalitetnom kampu riječ, svjedoči uključenost roditelja u cjelodnevni sadržaj uz osiguranu okrepu za djecu te organizirani izleti diljem Međimurja.

Da je Međimurje – koje je prvo u Hrvatskoj prošle godine nosilo titulu Europske regije sporta – uistinu poželjna sportska destinacija, dokazuju i aktualne nogometne pripreme u Svetom Martinu na Muri kamo je stigla momčad saudijskog prvoligaša Al-Ettifaqa koju trenira Steven Gerrard, nekadašnji kapetan engleske nogometne reprezentacije i nogometna legenda.

Fotografije: Međimurska županija/ Josip Freiler

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja