Međimurje Press
Poljoprivreda

Demonstracijska aktivnost o primjeni biostimulatora na novim sortama krumpira

Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u četvrtak, 20. srpnja 2023. godine s početkom u 8:30 sati na OPG Tomislava Filipovića (Belica, Ulica Braće Radića 105) demonstracijsku aktivnost pod nazivom Primjena biostimulatora na novim sortama krumpira i ekološki pristup suzbijanja zemljišnih štetnika“.

Na demonstracijskoj aktivnosti prikazat će se utjecaj folijarne primjene biostimulatora (aminokiseline biljnog podrijetla) istovremeno s mjerama zaštite cime krumpira od važnijih uzročnika bolesti (Phytophthora, Alternaria) i štetnika nadzemnih organa (Leptinotarsa, Aphidae). Prikazat će se proizvodni rezultati 15 različitih sorti krumpira, sa i bez zemljišne primjene pred sadnju prirodnog organskog repelenta za zemljišne štetnike i puževe, prikladnih za ekološku proizvodnju te utjecaj pedo-klimatskih uvjeta u 2023. godini na količinu i kvalitetu gomolja krumpira različite namjene.

Očekivano trajanje demonstracije je približno 6 sati, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ili telefonski na 098/809-168.

Foto: M.Šubić

Ministarstvo poljoprivrede
Ministry of Agriculture

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja