Međimurje Press
Vijesti

Vatrogasci Općine Gornji Mihaljevec proslavili Svetog Florijana

Vatrogasci Općine Gornji Mihaljevec svečano su u nedjelju, 5. svibnja proslavili Svetog Florijana, svog zaštitnika, u Preseki gdje je već tadicionalno domaćin vatrogasno društvo ‘Preseka’ ugostilo vatrogasna društva iz Gornjeg Mihaljevca, Gornje Dubrave i Martinuševca.

Ove godine su se sva DVD iz Općine Gornji Mihaljevec prvi pute predstavila kao VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE GORNJI MIHALJEVEC. Svečanost je započela postrojavanjem vatrogasnih društava ispred Vatrogasnog doma u jednu formaciju na čelu sa zastavama DVD-a. Takva jedinstvena svečana vatrogasna postrojba prošla je Presekom i kod kapelice Sv. Florijana nazočila svečanom misnom slavlju, koje je predvodio velečasni Mislav Mikac, župnik Župe sv. Katarine dj. mč. iz Gornjeg Mihaljevca, a pjesmo je popratio crkveni zbor pod vodstvom orguljistice Danice Gašparec.

Svečanost su uveličali brojni stanovnici Preseke i okolnih mjesta, a posebni značaj svečanosti je svojom nazočnošću dao i načelnik Općine Gornji Mihaljevec gospodin Goran Lovrec.

Željko Tomašić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja