Međimurje Press
Najave

Koncert puhačkog orkestra Glazbene škole Varaždin

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih glazbenih škole u ovom dijelu Europe, a puhački instrumenti učili su se već od njenog samog osnutka, u glazbenoj školi varaždinskog Glazbenog društva. Današnji odjel za puhačke instrumente započeo je s radom 1949. godine, a iako je u početku bio namijenjen samo učenicima srednje škole, od samih početaka bilježi velik broj upisanih. Na odjelu za puhačke instrumente postoje dva orkestra – srednjoškolski i osnovnoškolski orkestar u koje su uključeni svi učenici odjela, kao i Big Band i Jazz orkestar koji učenici mogu pohađati fakultativno.

U utorak 14. svibnja 2024. godine u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu predstavit će se članovi malog puhačkog orkestra Glazbene škole u Varaždinu pod ravnanjem nastavnika Petra Prepelića i velikog puhačkog orkestra Glazbene škole u Varaždinu pod dirigentskom palicom nastavnika Marka Prepelića. Koncert će se održati u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, Glazbene škole u Varaždinu i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Interes za koncerte puhačkih orkestara redovito su iznimno veliki stoga ne propustite priliku čuti talentirane učenike varaždinske Glazbene škole. Glazbena škola u Varaždinu priprema se i za ljetni upisni rok u osnovnu i srednju glazbenu školu, stoga pozivamo sve zainteresirane za puhačke instrumente da posjete ovaj koncert!

Koncert će se održati u 18.30 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

Sanja Buhin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja