Međimurje Press
Sport+

Ekipa KK Međimurje U-13 izborila državnu završnicu, U-12 ušla u Ligu za prvaka ZKS-a

Dvije momčadi iz škole košarke Košarkaškog kluba Međimurje prošli vikend potvrdile su izvrsnu formu u ovoj sezoni!

Tako je ekipa U-13 pobjedom u Đurđevcu 54-40 protiv domaće Mladosti glavnog konkurenta u završnoj ligi Regije Sjever praktički izborila naslov prvaka i nastup na državnoj završnici u uzrastu dječak U-13.

Na taj način još jedna ekipa KK Međimurje Čakovec nakon naših kadete koji igraju Jedinstvenu kadetsku ligu, u ovoj sezoni izborila nastup među najboljim hrvatskim klubovima koji se bore za naslov državnog prvaka.

Do kraja je preostalo još nekoliko utakmica, ali s obzirom na dosadašnju dominaciju sastava dječaka U-13 našeg Međimurja nema nikakvih dilema tko će ponijeti titulu u ovom uzrastu.

Odličan rezultat ekipe U-12 u jakoj ligi ZKS-a

Kako bi u što mlađem uzrastu naše momčadi iz škole košarke Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec odigravale što kvalitetnije utakmice s najboljim hrvatskim ekipama tog godišta, u ovoj sezoni ekipa U-12 igra jaku ligu ove uzrasne kategorije koju organizira Košarkaški savez Zagreba. Sve utakmice igraju se u sportskoj dvorani u zagrebačkoj Dubravi.

Vikend, Košarka

Prošli vikend završen je prvi dio sezone i ekipa dječaka Međimurja zauzela je odlično 3. mjesto u skupini A u kojoj se natjecalo 10 ekipa sa 6 pobjeda i 3 poraza i time izborila nastup među najboljih 8 ekipa koje igraju Ligu za prvaka i bore se za Final Four.

Naša ekipa dječaka odigrala je izvrsno u prvom dijelu sezone i iza sebe ostavila ekipe domaće Dinama, Dubrave, Siska, Rollinga i druge. Ispred su bili samo Bosco koji ponajbolje radi s mladima u Zagrebu i dječaci Cibone – Vučići.

Ukupno je u dvije skupine A i B igralo 19 ekipa najboljih klubova iz Zagreba i okolice, te kao gosti Međimurje i Kastav. Među 8 u Ligu za prvaka izborili su sljedeći klubovi: Cedevita Junior, Vučići (Cibona), Bosco, Dinamo Zagreb, Larus, Novi Zagreb, Kastav i naše Međimurje.

Odmah nakon završetka prvog dijela, krenuo je nastavak u kojima našima baš ništa nije polazilo za rukom, tako da je doživljen uvjerljiv poraz 5-41 od Novog Zagreba. Međutim, to je bio samo početak i sigurno će u nastavku biti puno bolje, ali najvažnije je da se odigra što veći broj utakmica s ponajboljima u zemlji u ovom uzrastu.

Za Međimurje ovu ligu igraju: Brkinjač, Režek, Sobočan, Lapat, Beuk, Novak, Sambolek, Majsan, P. Ostoja, Terek, Korent, Štefičar, J. Posavec, M. Posavec, Hižman i Belović. Trener: Mario Novak.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja