Međimurje Press
Sport+

Inga Grgić juniorska prvakinja Hrvatske!

U subotu, 7. svibnja 2022. godine  u Slavonskom Brodu održano je prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore , mlađe seniore i veterane u katama.  Natjecanje su otvorile kadetkinje u pojedinačnoj konkurenciji. U vrlo brojnoj i kvalitetnoj konkurenciji KC Šenkovec predstavljale su Bella Mikulić, Ana Bađun i Lara Jurčević.

Sve tri su debitantice u ovoj konkurenciji, ali po kvaliteti njihovih nastupa to se nije primijetilo. Uspješno prolaze prvi kvalifikacijski krug natjecanja, ali u drugom krugu Bella i Ana nisu uspjele proći dalje iako su bile blizu. U trećem krugu Lara osvaja četvrto mjesto i  ostaje bez meča za medalju.

Naši predstavnici u kadetima bili su Marin Plavetić i Ozren Grgić. Odlične izvedbe u prvom krugu odvele su ih u slijedeći kvalifikacijski meč. Marin u drugom krugu tijekom izvedbe skoka u kati Unsu pokazuje malu nesigurnost koju suci zamjećuju i sankcioniraju. Ozren, kojem je ždrijeb dodijelio grupu u kojoj su svi favoriti izvedbom kate Goju shiho dai osvaja četvrtu poziciju u grupi i ostaje bez meča za medalju usprkos odličnom nastupu.

U juniorima je nastupio Emanuel Bađun. Prvi krug natjecanja vrlo je siguran i glatko ga prolazi. U drugom krugu Emanuel osvaja četvrto mjesto i ostaje bez mogućnosti da se bori za jednu od medalja.

U konkurenciji juniorki nastupila je Šenkovčanka Inga Grgić. U eliminacijskoj grupi Inga sigurnom izvedbom kate Goju shiho sho osvaja prvu poziciju koja joj osigurava finalni meč s Katjom Šegavčić iz Osijeka. U meču za zlatnu medalju Ingino iskustvo i kvaliteta bili su prevelika prepreka za Katju i po 7. put Inga osvaja titulu pojedinačne prvakinje Hrvatske. Ovim plasmanom potvrdila je već prije osiguranu prednost pred svojom konkurencijom i osigurala put na prvenstvo Europe ( od 17.-19. lipnja u Pragu). kao pojedinačna predstavnica u juniorskoj kategoriji.

U konkurenciji veterana ispred KC Šenkovec debitirao je Nikola Aleksić. U svom prvom nastupu Nikola je dobio odlične ocjene za izvedbu kate Suparimpei. Po završetku kvalifikacijske grupe osvojio je drugo mjesto koje mu je donijelo meč za treće mjesto. Ovu priliku Nikola nije propustio i vrlo sigurnom izvedbom zasluženo osvaja brončano odličje.

U konkurenciji kadetkinja i juniorki ekipno nastupila je i ekipa našeg kluba u sastavu : Ena Rajković, Erika Grabovac i Lara Jurčević. U kvalifikacijskom meču bile su uspješnije od ekipe KK Esseker i zasluženo se plasirale u finale. U finalu ih je čekala iskusna ekipa KK Alfa iz Zagreba. Nakon odrađene izvedbe i bunkaia Zagrepčanke su bile uspješnije i naše cure osvajaju srebrnu medalju.

Trener Tihomir Grgić : „… jako sam sretan ostvarenim rezultatima jer smo nastupili s puno natjecatelja koji kao mlađi imaju pravo nastupa u ovim kategorijama i došli su stjecati iskustvo. Svi su prošli bar jedan kvalifikacijski krug što smatram velikim uspjehom jer su npr. Ana i Ozren mlađi 3 ili 4 godine od ostatka konkurencije, a u toj dobi  to je ogromna razlika. Debitantski nastup ženske ekipe i Nikole donio nam je i dvije medalje koje smo stvarno i zaslužili. Da nas je ždrijeb malo pomazio mislim da bi sigurno imali još poneki meč za medalju jer su Emanuel , Ozren i Lara bili četvrti u grupi , a prva tri mjesta znače borbu za odličja. A što reći za Ingu kojoj je ovo sedma pojedinačna titula državne prvakinje… dok su drugi dvije godine trenirali, usavršavali se i napredovali ona se družila s ortopedima, operacijskim salama i rehabilitacijama po cijeloj državi. I evo je opet kao pojedinačne predstavnice na PE u Pragu. Naklon do poda i veliko hvala svim zaslužnima za njen ponovni povratak u sam vrh ženskog karatea uz nadu da će ostatak karijere provesti samo u sportskim dvoranama i putovanjima na natjecanja. Još jednom velike čestitke osvajačima medalja i svim ostalima koji su nastupili i pokazali da se na njih u budućnosti itekako može računati !“

Na natjecanju je sudio Nebojša Bošnjak, a ekipu natjecatelja je vodio trener Tihomir Grgić.

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja