Međimurje Press
Sport+

Košarkaši u kolicima poraženi u četvrtfinalu EP-a!

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva B i C divizije u Sarajevu od Turske sa 50-90 (10-28, 17-23, 9-21, 14-18).

Reprezentacija Turske opravdala je visoka očekivanja, a hrvatski košarkaši potrudili su se odigrati najbolje što su mogli protiv najdominantnije momčadi na Europskom prvenstvu u Sarajevu.

Ovim porazom Hrvatska se oprostila od eventualne borbe za promociju u viši rang natjecanja, u ponedjeljak ih očekuje utakmica protiv Slovenije u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta.

“Bili smo svjesni svih kvaliteta reprezentacije Turske, ipak je to jedna od pet najboljih reprezentacija na svijetu u ovom trenutku, koja je samo igrom slučaja završila u B diviziji. Željeli smo vidjeti gdje smo, kako stojimo protiv tako kvalitetnih momčadi. Vidimo da možemo igrati, ali moramo jako puno raditi, a vjerujem da možemo i puno bolje od ovoga. Zadovoljni smo, igrači su ostavili srce na terenu, sada se treba odmoriti jer nas već u ponedjeljak očekuje borba za peto mjesto, rekao je Igor Ograjšek, pomoćni trener reprezentacije.

HRVATSKA: Sinovčić 1 (1-2), Pandžić 6, Žagar 4, Pešić, Bistrović 2, Demirović 26 (2-5), Štimac 9 (3-6), Perinović, Nišandžić, Lisska, Adrić, Bastalić 2.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja