Međimurje Press
Sport+

Održan sastanak gradonačelnika Dražena Srpaka i uprave Nogometnog kluba Rudar

Nogometni klub Rudar je najstariji nogometni klub na području Grada Mursko Središće te ujedno i najviše rangirani klub koji se natječe pod ingerencijom HNS u 3.HNL. U klubu također djeluje i odlično organizirana škola nogometa s osam uzrasnih kategorija, s uključenom brojkom od 150 djece i mladića. Kadeti U – 17 su bili na kraju prvenstva 2021./2022. prvaci 2. Hrvatske lige sjever, a u Školu nogometa su uključena djeca iz Murskog Središća i okolnih mjesta i općina. Time je učinjeni značajan iskorak u kvaliteti rada s djecom, a s obzirom na kvalitetu i broj djece za sve nogometne klubove s čijeg su područja uključena djeca u rad ŠN Rudar osiguravaju se u budućnosti nogometno školovani igrači. Kroz zadnjih par godina u dogradnju novih sportskih prostorija Grad Mursko Središće uložio je oko milijun i pol kuna. Grad Mursko Središće ove godine proveo je javnu nabavu i osigurao financijska sredstva u iznosu od 2,5 milijuna kuna za realizaciju projekta izgradnje tribina. Usporedno, projekt je prijavljen za sufinanciranje u Ministarstvo turizma i sporta te je odobreno 850.000,00 kuna ili trećina sredstava, a što je jako velika pomoć u realizaciji ovog projekta.

Nogometni klub „Rudar“ polusezonu je zaključio na petom mjestu, čime se potvrdio kao stabilni trećeligaš. Nakon zimske stanke, već početkom siječnja se počinje s pripremama. Uprava nogometnog kluba „Rudar“ danas je održala sastanak s gradonačelnikom Draženom Srpakom. U razgovoru su iznijeli igračko i financijsko stanje u klubu. Ekipa je kao što i rezultati potvrđuju vrlo dobra, a zahvaljujući školi nogometa moguće je stalno pomlađivanje kadra, tako da su ovi rezultati u perspektivi održivi. Što se financijskog dijela tiče, klub posluje relativno stabilno, iako će godina završiti s određenim dugovanjima. Već kod ulaska u 3. ligu, gradonačelnik je upozorio izvršni odbor i predsjednika da cjelokupno financiranje natjecanja u 3.HNL ne može biti isključivo teret proračuna Grada, već da i uprava mora dati svoj doprinos u nabavci financijskih sredstava. Načelni princip je da Grad osigura 2/3, a ostatak treba biti zadatak čelništva kluba. Na isti način je dogovoreno da će se manji dug koji je nastao na kraju 2022. godine po istom principu biti saniran, tako da će se 2/3 pokriti iz tekućih donacija za 2023. godinu, a uprava će također svojim aktivnostima, organiziranjem Rudareve noći i turnira dati svoj doprinos. Stabilnost kluba je u interesu svih, a naročito zbog okupljanja velikog broja djece koja stasaju u Školi nogometa Rudar. Da bi ona bila uspješna i privlačila nove članove, klub se mora takmičiti u jednoj od viših liga.

Gradonačelnik je naglasio da je grad nakon uređenja prostora za održavanje kulturnih manifestacija ulaže ozbiljna sredstva i u sportske terene po svim naseljima, pri čemu je najveća investicija stadion Nogometnog kluba „Rudar“, pošto tu djeluje i škola nogometa, kao i zbog ranga natjecanja. Grad će lokalnog trećeligaša podržati u okviru svojih mogućnosti, a na samom sastanku i čelništvo kluba izrazilo je svoju spremnost na dodatno angažiranje kako bi materijalno, kadrovsko i financijsko stanje bilo održivo. Na sastanku je prisustvovao i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza, Kristijan Antolović, koji je ujedno i gradski vijećnik te zamjenik gradonačelnika.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja