Međimurje Press
Sport+

Poljski BOLL novi sponzor FIM Speedway Grand Prix of Croatia

Poljska firma Boll novi je naslovni sponzor Boll FIM Speedway Grand Prix of Croatia! Najveća motociklistička utrka u Hrvatskoj ima novog partnera, poljskog proizvođača ulja, maziva, boja i lakova specijaliziranih za automoto industriju.

S poslovnom tradicijom dužom od 30 godina, Boll koji je osnovan 1993. u poljskoj Zielenoj Gori, dugogodišnji je prijatelj i partner sporta. Uz ulaganje u zajednicu, mlade i društvo, Boll već dugi niz godina prati sportske događaje te individualne vozače poglavito u speedwayu.

„Ponosni smo što je Boll odlučio biti glavni naslovni sponzor najveće motociklističke utrke u Hrvatskoj. Boll FIM Speedway Grand Prix of Croatia utrka prva je utrka za svjetskog prvaka, a sezona počinje upravo kod nas u Međimurju, na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu“ rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke i članica FIM komisije. „Sezona je za Boll vozače već krenula kod nas u Međimurju početkom ožujka kada je čak četvoro SGP vozača pristiglo na njihov kamp, zajedno sa nekoliko vrhunskih mladih i perspektivnih juniora, ali i odličnom marketinškom i TV ekipom!“

U Međimurje su tad stigli Australac James Doyle, Danac Mikkel Michelson, Čeh Jan Kvech i Slovak Martin Vaculik: „Boll je već godinama veliki prijatelj sporta i ponovo je odabrao odlične vozače da budu u njihovom timu. Sva četvorica već godinama su u samom vrhu speedwaya; 2023. godine Lindgren je bio u finalu kod nas, 2022., Mikkelsen je uzeo treće mjesto, dok je protekle sezone Martin Vaculik bio treći u svijetu. Proveli su kod nas tri dana, trenirali s mladim vozačima i obećali da će priuštiti gledateljima jedan veliki spektakl kad na stazi 27. travnja krene Boll FIM Speedway Grand Prix of Croatia!“

Osim naslovnog sponzora,  ostali dio natjecanja, od infrastrukture do organizacije, rade firme iz Poljske koje angažira Discovery Sports Events. Velik je teret i odgovornost na organizatoru utrke, Speedway klubu Milenium. Za održavanje utrke potrebno je oko 300 ljudi: sportski djelatnici brinu se da se sportski dio dobro odradi: od bokseva za vozače,  zavojnih sudaca, sudaca na startu, zaštitara, ekipe tehničkog pregleda, ravnanje i održavanje staze, do radova na infrastrukturi stadiona, vatrogasaca, hitnih službi i prodaje.

Koristimo preko 500 KW električne energije za rasvjetu, LED ekrane, zračnu ogradu, te televizijski prijenos. Postavili smo preko 400 metara optičkog kabla preko kojega se prenosi utrka u 56 zemalja Discovery i Warner Bros kanala, a koju je prošle godine pogledalo preko 10 milijuna gledatelja.„ govori Zvonimir Pavlic, koji je odgovoran za tehničke detalje oko stadiona.

Cjelodnevni program na stadionu Milenium kreiran je za cijelu obitelj, posebno najmlađe članove koje očekuje zabavna „Fan zona“ gdje će vozači davati autograme i fotografirati se s navijačima, bit će oslikavanja lica, napuhanci, izložba motocikala, igre i kvizovi te Monster energy zona s DJ-om. Ove će godine djecu zabavljati i SGP maskota „Speedy“, a novost je da službeni trening počinje u 14 h, što su ujedno i kvalifikacije za utrku. Najbrži vozači na kvalifikacijskom treningu prvi biraju startne brojeve s kojima se natječu na utrci.

Očekuje se rasprodan stadion sa 7000 gledatelja, za koje je na kraju utrke pripremljen veličanstveni vatromet kojim će se proslaviti trojica najboljih vozača.Ulaznice za Boll FIM Speedway Grand Prix of Croatia potražite u sustavu Entrio, u odabranim poslovnicama Tiska, ali i na stadionu na dan utrke.

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja