Međimurje Press
Sport+

Sportska subota u Čakovcu i edukativna i kreativna!

Uz završnu svečanost vrtićih maturanata DV “Cipelica” u Centru za kulturu te edukativni događaj “Zagledaj se u Sunce“ Grada Čakovca koji je na Trgu Republike i u zgradi Scheier omogućio jedinstvene aktivnosti europskog projekta, u Scheierici je održana i 16. godišnja izložba radova polaznika škole crtanja i slikanja LUČ-a – Likovnog udruženja Čakovec.

Građani su mogli razgledati što se sve na radionicama radilo i stvaralo u proteklih godinu dana. Izložba je otvorena do kraja idućeg tjedna.

Sportska subota u europskoj regiji sporta

Na stadionu SRC-a Mladost u Čakovcu Atletski klub “Međimurje” Čakovec u subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja ugošćuje gotovo 700 natjecatelja iz 70 klubova iz cijele zemlje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete. Kako je rekao predsjednik kluba Mario Dobša, radi se o vjerojatno najmasovnijem atletskom natjecanju ikad održanom u Međimurju. Domaći predstavnici pritom su i favoriti za medalje, pa ste pozvani da ih podržite s tribina.

Prvenstvo se održava danas i sutra, a već sljedećeg vikenda čakovečki stadion će u organizaciji AK „Međimurje“ ugostiti ponajbolje hrvatske mlađe juniorke i juniore.

U dvorani Graditeljske škole subota je bila rezervirana za natjecanje u okviru programa “Pozoj – mini rukomet u međimurskim osnovnim školama”, točnije turnir između sudionika navedene aktivnosti koju provode Rukometni savez Međimurja i Društvo sportske rekreacije „Sportska subota“. Program za međimurske učenike provodi se dva puta tjedno po jedan školski sat kao izvanškolska aktivnost, te je za sve polaznike besplatan. Voditelj programa je prof. Dario Varga koji je objasnio kako je cilj organizirati redovna natjecanja, dati podršku svim sredinama i djeci diljem Međimurja za osnivanje, odnosno učlanjenje u rukometne klubove.

Na teniskim terenima TK “Franjo Punčec” Čakovec igran u subotu pak je odigran dobrotvorni teniski turnir “Daj as za autizam”, kojim su svi prisutni dali podršku radu Udruge za autizam “Pogled”. Ovaj jubilarni 10. turnir podržao je velik broj prijatelja tenisa, ali i udruge, plaćanjem kotizacije i sudjelovanjem na teniskom turniru ili pak donacijom novčanih sredstava.

“Zajedno do bolje budućnosti” naziv je projekta, ali i sportskih susreta te natjecanja osoba s intelektualnim teškoćama koje je održano na terenima NK “Sloga” Čakovec. Domaćin je već tradicionalno bila Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, a sudjelovali su i gosti iz Ludbrega, Ivanca, Bjelovara, Lipika-Pakraca i Križevaca. Okušali su se u nekoliko sportskih disciplina, no najvažnije je bilo – druženje.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja