Međimurje Press
Sport+

Sportski praznici u OŠ Kuršanec

Sportski praznici besplatni su ljetni sportski program koji se u 2023. godini provodi na 85 lokacija u Republici Hrvatskoj. Projekt se od 2021. provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima. Između odabranima je i pet škola u Međimurskoj županiji – II. OŠ Čakovec, OŠ Podturen, OŠ Ivanovec, te po prvi puta OŠ Orehovica i OŠ Kuršanec.

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji se provodi na otvorenom  prostoru, pod  stručnim vodstvom  kineziologa, omogućuje učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme nakon završetka redovite nastave. Radionice se provode četiri tjedna, od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati. Program je u potpunosti  besplatan  za sve učenike. Svaki učenik koji je pristupio programu dobio je majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

U ruralnom području u kojem se nalazi OŠ Kuršanec, ovaj projekt je prijeko potreban zbog nemogućnosti roditeljskog prijevoza i uključivanja djece u sportske aktivnosti kroz ljetne mjesece u drugim sredinama.

U prvom tjednu provođenja „Sportskih praznika“ u OŠ Kuršanec uključilo se više od 40 učenika 1.- 8.razreda spomenute škole sa kojima su radili učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Tanja Mesarić Novak i učitelj Mario Novak. Kroz razne sportske aktivnosti utjecalo se na cjelokupan fizički, kognitivni, kreativni i emocionalni razvoj djece u funkciji poboljšanja kvalitete života.

Voditeljica „Sportski praznici“ u OŠ Kuršanec

Tanja Mesarić Novak

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja