Međimurje Press
Sport+

Tradicionalnom noćnom utrkom u Čakovcu počelo ljeto!

Gotovo osam stotina trkača na startu u centru Čakovca nestrpljivo je čekalo pucanj iz topa Zrinske garde. Kad je u 21:06 zagrmio pucanj, stotine trkača krenulo je i simbolično u ljeto u Čakovcu i to trčanjem ulicama grada.

Ovako velik broj trkača pobjeda je sporta, rekreacije i mentaliteta kod ljudi koji sve više shvaćaju i razumiju važnost kretanja, ali i pobjeda organizacije i projekta koji su sudionici i navijači uz trasu prepoznali“ rekao je Krešo Biškup iz organizacije ČK10. „Zahvaljujemo se sponzorima, prijateljima i partnerima projekta, građanima i trkačima bez kojih ova slika koja odlazi u svijet ne bi bila moguća. A posebno se zahvaljujemo našim socijalnim partnerima, zadruzi Humana Nova, zakladi Katruža, ali i Međimurje PMP koji se priključio Ceneru i dao mu dodatnu vrijednost hvalevrijednom humanitarnom akcijom. Kao što već sada svi znate, simboličnim skokom i davanjem pet na određenom punktu oni su potaknuli trkače na aktivnu podršku i tako prikupili 4.000 EUR za zakladu Katruža koje će uplatiti Međimurje PMP.“

Na utrci duljine 10 km najbrži je bio Andrej Hladnik, domaći trkač, član AK Varaždin s vremenom 32:55. Iza njega završio je pobjednik drugog izdanja CK10 Slovenac Blaž Orešnik s vremenom 35:08. Bronca je otišla u ruke Brune Hlebara, trkaču AK Varaždin. U ženskoj konkurenciji na Ceneru je slavila Sara Špiranec iz AK Virovitica. Druga je bila Nika Svetec (AK Fit), a brončana medalja pripala je Čakovčanki Ani Dobši.

Na 5 km najbolji su bili Karmelo Mrvica, Robet Zemljić i Vedran Rešetar, član AK Međimurje. Kod žena pobjedu je odnijela Ivana Zeljko (AK Međimurje), druga je bila klupska kolegica Lea Kos, a treća Iris Jambrošić.

719 trkača koji su u tenisicama utrčali u ljeto, pokazuje kako smo kao društvo svjesni važnosti stalnog održavanja tjelesne kondicije. Čakovečki cener je, ne samo profesionalnim i rekreativnim trkačima, event koji se ne propušta, što pokazuje kako je manifestacija koja je zasluženo u našem kalendaru ljetnih događanja“ rekla je gradonačelnica grada Čakovca, Ljerka Cividini. „Drago mi je da je zahvaljujući trci ČK10 u naš grad dođu i trkači iz ostalih dijelova Hrvatske, što je još jedan doprinos pozitivnoj promociji Čakovca. Zahvaljujem se organizatorima što ustraju u organizaciji ove jedinstvene utrke te čestitam onim najbržima, iako su svi koji sudjeluju i tako pokazuju da drže do svog zdravlja, u stvari, pobjednici!

Čakovečki noćni cener CK10, noćna je utrka koja ima sad već tradiciju organizacije četiri godine, a simboličnim ulaskom u ljeto stotine trkača koji trče ulicama najbolji su primjer i pokazatelj popularnosti sporta, odgovornosti građana prema sebi, svojim tijelima i ljepoti rekreacije. S trkačima iz čak pet država, prethodnim pobjednicima iz Slovenije i SAD-a, utrka CK10 na najboljem je putu da postane i ostane jedna od najljepših tradicija u Čakovcu.

Idući noćni cener održat će se (ponovo) 21. lipnja 2024. i to u petak ovog puta, sa startom u 21:06 na starom mjestu, u centru Čakovca.

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja