Međimurje Press
Sport+

Treći u nizu Međunarodni rukometni turnir Pozoj handball cup

Posljednji vikend u kolovozu i ove će godine u Međimurju proteći u znaku rukometa. Treće izdanje Međunarodnog rukometnog turnira Pozoj handball cup – koji će se održati od 24. do 27. kolovoza – na jednom mjestu okupit će nekoliko tisuća mladih rukometaša i rukometašica uzrasta od 10 do 17 godina.

-Odaziv je i ove godine odličan. Prijavljeno je stotinjak ekipa, a posebno nas veseli što Pozoj iz godine u godinu bilježi sve veći interes inozemnih klubova. Uz hrvatske rukometaše, na turniru će sudjelovati i ekipe iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovačke i Poljske, istaknuo je Davor Varga u ime glavnog organizatora Društva športske rekreacije Sportska subota, koji ovaj događaj organizira u partnerstvu s Muškim rukometnim klubom Čakovec i Ženskim rukometnim klubom Zrinski.

Utakmice će se tijekom četiri dana paralelno odigravati u sedam sportskih objekata diljem Međimurja i to u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec, Sportsko-rekreacijskom centru Aton u Nedelišću, dvorani II. osnovne škole Čakovec, sportskoj dvorani u Prelogu, Donjem Kraljevcu i Maloj Subotici te balon-dvorani kod Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

-Novina ovogodišnjeg turnira je što fokus neće biti samo na rukometu, već ćemo uz sportski dio programa organizirati i onaj edukativni. Stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije educirat će djecu i mlade o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, dok će službenici Policijske uprave međimurske postaviti informativni punkt Mobilnog preventivnog centra u cilju informiranja o neželjenim oblicima ponašanja, istaknuo je Varga te dodao da su događaj podržali Ministarstvo turizma i sporta, Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije te Grad Čakovec, kao i brojni sponzori, među kojima se ističu Mesna industrija Vajda, Optika Briljant te tvrtka TM.

Andreja Šmitran

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja