Međimurje Press
Sport+

U PONEDJELJAK POSLJEDNJI TJEDAN LJETNIH KAMPOVA

Prekrasna čakovečka ljetna sportska priča ide prema svojem ovogodišnjem kraju –  ljetni sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“ ulaze u posljednju dionicu. Od sutra pa do petka (28. kolovoza do 1. rujna) bit će održan posljednji tjedan kampova, a brojnim mališanima za kraj su na ponudi tri kampa: džudo, boks i košarka. Nikad bolji odaziv obilježio je 19. izdanje projekta Zajednice sportskih udruga Čakovca po kojemu je Grad Zrinskih poznat na sportskoj karti Hrvatske, ali i Europe.

Tijekom cijelog ljeta kampove je pohodilo više od 500 sudionika što je povećanje od 20 posto u odnosu na rekordnu 2022., a interese ne jenjava s trajanjem ljeta. Tako je u tjednu na izmaku zabilježeno više od 90 sudionika plivačkog kampa, više od 80 na kampu iz squasha i više od 30 na kampu iz atletike. Očekivanja su da će pred sam početak školske godine na posljednja tri kampa odaziv biti jednako veliki. Džudo je već etablirani sport u projektu, a za njegovo provođenje zadužen je Judo klub Zrinski Čakovec u dvorani u čakovečkoj streljani.ž

Boks je od osnivanja kluba u Čakovcu prije nekoliko godina sve popularniji odabir za brojne mlade sportaše, a plus zainteresiranosti sigurno će biti i medalja Tie Zadravec na Europskom kadetskom prvenstvu. Mjesto održavanja kampa su prostorije Boksačkog kluba Čakovec u zgradi bivšeg Trgohita. I kamp iz džuda i boksa na rasporedu su u prijepodnevnim satima od 9 do 11 sati, dok će posljednji ovogodišnji kamp, onaj iz košarke bit će održan poslijepodne, od 17h u dvorani OŠ Ivanovec. Provoditelj kampa je KK Mladost na čelu s legendarnim košarkaškim trenerom Brunom Kovačićem.

Tijekom cijelog ljeta djeci je omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove, a dobivaju osvježenje, bočicu za piće i majicu. Osim sportskog dijela, upoznavanja i druženja s vršnjacima, pripremljena su i brojna predavanja. Organizator kampova koji su namijenjeni čakovečkim osnovnoškolcima je gradska sportska zajednica, pokrovitelj je Grad Čakovec, a treba istaknuti kako je projekt uspješno i ove godine prijavljen na natječaj Ministarstva turizma i sporta.

Tomica Jakopec dop.nov.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja