Međimurje Press
Sport+

Vukoja predavač, Mađarević sudionik Trenerskog seminara u Budimpešti

U Budimpešti je u organizaciji Tehničkog odbora muške sportske gimnastike Europske gimnastičke federacije održan Trenerski seminar MSG pod nazivom “Your voice is important”

Glavni predavači na seminaru bili su hrvatski stručnjak Mario Vukoja, sportski koordinator HGS-a i predsjednik Tehničkog odbora MSG Europske federacije te njegov kolega Arturs Mickevics, predsjednik Tehničkog odbora MSG Svjetske gimnastičke federacije.

Na seminaru je sudjelovao i hrvatski trener i predsjednik Tehničkog odbora sportske gimnastike HGS-a Vladimir Mađarević.

“Okupili smo 32 trenera iz 24 zemlje, a kako je predavač bio i predsjednik TO FIG-e koji je govorio i o novim pravilima i smjeru kojim će svjetska gimnastika ići, europski treneri iznijeli su u Budimpešti više od 20 zanimljivih prijedloga. Neki od njih će biti uvršteni u novi pravilnik. A zašto su ovakvi seminari bitni… Bez trenera nema klubova. Bez sportaša nema natjecanja, bez sudaca nema rezultata, ali bez trenera nema ničega. Jer, sportaše stvaraju treneri. Mislim da je izrazito bitno da i Svjetska i Europska gimnastička federacija češće pitaju mišljenje ljudi koji stvaraju sportaše – kako oni vide naš sport. Reakcije trenera u Budimpešti bile su fenomenalne i svakako je plan oformiti pridruženo tijelo trenerske struke Tehničkom odboru da pomognu sa svojim idejama. I sportaše treba intenzivnije uključiti u razvoj i strategiju gimnastike. I oni sigurno imaju puno toga za reći”, rekao je Mario Vukoja.

Kristina Leovac

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja