Međimurje Press
Poljoprivreda

Održani 15. Dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje!

Općina Donja Dubrava i Duga, društvo za biološko-dinamičko gospodarenje Čakovec, bili su u nedjelju 28. kolovoza po 15. puta organizatori i domaćini manifestacije Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje. ´Dobravski ljuk´ obilježava i ovogodišnju manifestaciju putem koje je svoje ekološke proizvode predstavilo 48 izlagača s bogatom paletom proizvoda. 

Manifestacija je održana u dvorištu doma kulture Zalan u Donjoj Dubravi gdje su se okupljenima, obratili općinski načelnik Marijan Varga,  župan  Međimurske županije, Matija Posavec koji je manifestaciju proglasio otvorenom.

Kao i svake godine, profesor Željko Sobotka, savjetnik za samopomoć ljekovitim biljem, održao je u prostoriji Doma kulture ´Zalan´ predavanje o ljekovitostima i nutritivnim svojstvima luka.

Svojim nastupom otvaranje manifestacije uveličali  su članovi školskog Etno benda koji čine prof. Antun Horvat-Tonček, Bruna Rusak, Petar Klarić i Zara Horvat, a održana je i prigodna izložba Udruge žena Donja Dubrava koje su izložile raznovrsne kolače.

U ime organizatora izlagačima i organizatorima zahvalio se Josip Sabol, idejni začetnik manifestacije.  U popodnevnim satima obol manifestaciji su dali članovi mjesnog KUD Seljačka sloga.

Organizaciju manifestacije pomogla je i Međimurska županija.

(dd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja