Međimurje Press
Poljoprivreda

Demonstracijska aktivnost o uzgoju kukuruza u konzervacijskom sustavu obrade tla u Murskom Središću

Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u utorak, 24. svibnja 2024. godine s početkom u 9 sati i okupljanjem sudionika u prostorijama grada Mursko Središće (Trg braće Radića 4, 40315 Mursko Središće) prije odlaska na parcelu OPG-a , demonstracijsku aktivnost pod nazivom „Konzervacijska poljoprivreda – prikaz dobrih praksi“.

Na demonstracijskoj aktivnosti će biti prikazan uzgoj usjeva kukuruza u konzervacijskom sustavu obrade tla. Sudionicima će se predstaviti i pokazati: utjecaj provođenja koncepta konzervacijske poljoprivrede na strukturu i zbijenost tla; izmjera razlike zbijenosti tla penetrometrom na parcelama u konvencionalnom i konzervacijskom sustavu obrade tla; rast i razvoj biljaka, poglavito korijenovog sustava, u konzervacijskoj poljoprivredi te utjecaj provođenja konzervacijske poljoprivrede na biološku aktivnost tla.

Očekivano trajanje demonstracije je približno 4 sata, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ili telefonski na 091/4882-960.

Ministarstvo poljoprivrede

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja