Međimurje Press
Hrvatska

“Ne znamo u kojoj smo fazi utakmice” – rekao je Beroš

U Hrvatskoj je novooboljelih 96 ljudi, ukupno je to 963, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera u srijedu. 7680 osoba je testirano, a 12,52 posto testiranih je pozitivno. Na respiratoru su danas 34 bolesnika, a oporavljenih je 73. Prosječna dob je zaraženih je 48,27 godina.

‘Drago nam je što se za sada dobro držimo, ali to nije razlog za opuštanje jer opuštanja ne smije biti’, rekao je Beroš.

“Ne znamo u kojoj smo fazi utakmice, je li ovo prvo poluvrijeme, drugo… igrat ćemo i produžetke, ako treba. Opuštanja nema i ne smije ga biti, i dalje moramo striktno provoditi mjere. Igramo uktakmicu protiv koronavirusa za zdravlje cijele nacije”, rekao je Beroš.

Ministar Božinović rekao je da se mijenja odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na način da se mijenja način izdavanja propusnica. “Propusnice će se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu za koji se izdaju. Ako netko od izdavatelja neće biti u mogućnosti izdati, to će učiniti Ravnateljstvo civilne zaštite. Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja. Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice”, rekao je Božinović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da 21.071 osoba u samoizolaciji. Preko tisuću zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji, a 53 liječnika su pozitivna.

“Polako se pojavljuju i pozitivna djeca, no sva su s blagim simptomima”, rekla je ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja