Međimurje Press
Hrvatska

Stručni skup vatrogasaca u Opatiji!

Otvaranje 16. stručnog skupa vatrogasaca u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije održat će se u četvrtak 7. travnja, s početkom u 9.00 sati u Hotelu Ambasador u Opatiji.

Ovaj tradicionalni dvodnevni stručni skup namijenjen je svim sudionicima sustava zaštite od požara, a s ciljem stjecanja novih znanja i razmjene dosadašnjih iskustava. Teme skupa su raznolike te obuhvaćaju razne aspekte vatrogasnog posla: od vatrogasnog angažmana u Petrinji nakon razornog potresa, procesa odlučivanja na vatrogasnim intervencijama do požara u bolnici Jesenice, uporabe hidrauličkih aparata i požara električnih vozila u garažama.

Prvog dana skupa popodnevni su sati rezervirani za tri radionice koje se bave stanicama za masovnu dekontaminaciju, upravljanjem snaga na velikoj prometnoj nesreći te s radio komunikacijskim aplikacijama i rješenjima u vatrogastvu.

Na stručnom skupu sudjelovat će najviši vatrogasni dužnosnici na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, a svoj je dolazak potvrdio i predsjednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cervenik.

Sudionici i posjetitelji skupa moći će se upoznati i s novitetima na tržištu usluga i proizvoda namijenjenih vatrogastvu, a tijekom trajanja stručnog skupa očekuje se dolazak oko 150 vatrogasaca iz svih dijelova RH.

Program 16. strucni skup vatrogasaca-

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja