Međimurje Press
Najave

Velebni baloni na zrak vraćaju se u Međimurje!

Obala rijeke Drave u Prelogu ponovo će ugostit velebne balone na vrući zrak. Preko 20 ekipa stiže ponovo u Međimurje gdje će se vinuti u visine uz predivne vizure kopnene Hrvatske. Tri dana, dva koncerta, preko 20 ekipa i očekivanih 30 000 posjetitelja učinit će prvi vikend rujna nezaboravnim!

Najveća manifestacija u povijesti donjomeđimurskog kraja, Festival balona Prelog, održat će se od 1. do 3. rujna, no nemojte se uplašiti ako balone vidite iznad svojih kuća i koji dan ranije.

„Nakon uspješnog prvog Festivala balona Prelog održanog 2022. godine, prionuli smo organizaciji i planiranju ove nove najveće međimurske manifestacije“ rekao je Krešo Biškup u ime organizatora. „Na nebu iznad Preloga očekuje nas preko 22 balona na vrući zrak, brojni popratni program, ali sretan sam što možemo najaviti i čak dva koncerta koji će obogatiti ovu već i sad vrhunsku manifestaciju.“

U petak na festival balona stiže Vesna Pisarović dok je subota rezervirana za Nenu Belana i njegov bend The Fiumens. „Dva renomirana izvođača, tri dana, dječji sadržaj, popratni zabavni program, gastro kutak koji će zadovoljiti sve ukuse, ali i predivni ugođaj jedinstven za Marinu u Prelogu garancija su zasigurno najbolje manifestacije ovog ljeta“ dodao je Biškup. „Sam letački program odvijat će se i nekoliko dana uoči Festivala balona, stižu nam ekipe iz Engleske, Francuske, Litve i Latvije, iz dalekih sjevernih krajeva Poljske, pa će svi oni testirati svoje balone i pripremati se i za nadolazeće svjetsko prvenstvo u Mađarskoj.“

Dječji, gastro i rekreativni kutak

„Na samom festivalu spremili smo u suradnji s Dječjim klubom SIMS iz Preloga bogat dječji kutak, od radionica do igraonica i edukacija, a sam festival biti će zapravo jedan specifični, specijalizirani aeromiting koji će osim balona privući i padobrance, rekreativne letjelice i zasigurno i zmajeve lokalnih Roda. Veselimo se svim posjetiteljima“ završio je Biškup.

Pogledajte kako je bilo u Prelogu prošle godine u galeriji…

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja