Međimurje Press
Policija

Dani vikenda od 11. do 13. ožujka s međimurskom policijom!

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Gornji Kuršanec – zatečeni u pokušaju prodaje oružja koje su nezakonito posjedovali  

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 36 i 29 godina s područja Općine Nedelišće zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, sumnja se da su u utorak, 8. ožujka 2022. godine oko 21,20 sati nedaleko Dravskog mosta kod Gornjeg Kuršanca pokušali prodati dvije lovačke puške koje su nezakonito posjedovali, dvojci muškaraca starosti 33 i 39 godina s područja Zagrebačke županije, u čemu su zatečeni od strane policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

Protiv 36 i 29 godišnjaka zbog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari podnosi se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Materijalna šteta se u obje krađe procjenjuje na manje od tisuću kuna.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

Goričan –  izbio požar na krovištu obiteljske kuće

U nedjelju, 13. ožujka 2022. godine oko 11,45 sati u Goričanu, Murskoj ulici, izbio je požar na krovištu obiteljske kuće kojom prilikom je izgorio brodski pod te nagorjele drvene grede krovišta.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Goričana.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je uzrok požara prijenos topline s dimnjaka na krovište kuće.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. O događaju podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Višestrukom počinitelju prekršaja privremeno oduzeto vozilo  

U petak, 11. ožujka 2022. godine oko 14,35 sati u Čakovcu, Preloškoj ulici prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su osobni automobil marke „Porsche“ čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je upravljao za vrijeme kada mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog sakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine.

Zbog počinjenog prekršaja recidivist je uhićen i priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 28-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Nakon utvrđenih činjenica, uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i odredio 28-godišnjaku zadržavanje u trajanju do 6 dana te je proveden u zatvor, u Varaždinu.

PROMETNA NESREĆA  

Prometna nesreća u Pušćinama

U subotu, 12. ožujka 2022. godine oko 17,45 sati u Pušćinama na raskrižju Čakovečke i Dravske ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj 39-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je izazvao neposrednu opasnost za 22-godišnju vozačicu motocikla koja je upravljala kolnikom Čakovečke ulice, uslijed čega je u kočenju izgubila nadzor nad upravljanjem te je došlo do prevrtanja motocikla na bočnu stranu, klizanja po kolniku i udara u stražnji dio osobnog automobila. Uslijed prevrtanja motocikla vozačica je pala na kolnik.

Vozilom hitne pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je zadržana na liječenju, dok će se ozlijede okvalificirati naknadno.

U vremenu od 18,15 do 19,30 sati zbog obavljanja očevida u Pušćinama, Dravska ulica bila je zatvorena za promet koji se odvijao zaobilaznim pravcima.

Protiv 39-godišnjeg vozača pokrenut će se prekršajni postupak.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na prometnicama Međimurske županije evidentirano pet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom (vozačica motocikla) i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– neprilagođena i nepropisna brzina – jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaza – dvije prometne nesreće,

– greške pješaka – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

DOPUNA INFORMACIJE

Provedena operativna akcija „Alkohol“

Policijski službenici Policije uprave međimurske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, u noći s 12. na 13. ožujka 2022. godine, u vremenu od 18,00 do 2,00 sata, provodili su aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– sedam prekršaja upravljanja motornim vozilom dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 0,50 do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
  • od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – tri prekršaja,
  • iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja,

– jedan prekršaj nepropisnog parkiranja vozila.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,66 g/kg, utvrđena je u nedjelju, 13. ožujka u 1,20 sati u Domašincu, kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka.

U vrijeme provođenja akcije nisu zabilježene prometne nesreće.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                                                                                                                                          Marina Soldat 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja