Međimurje Press
Policija

Direktor građevinskog poduzeća osumnjičen za nekoliko kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta!

NEISPLATA PLAĆE / ZLOUPORABA POVJERENJA U GOSPODARSKOM POSLOVANJU / PRIJEVARA U GOSPODARSKOM POSLOVANJU

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, 31-godišnjak je kao direktor i odgovorna osoba građevinskog poduzeća tijekom 2020. godine od knjigovodstvenog poduzeća tražio pozajmice za poslovanje firme te je sklopio ugovor o pružanju knjigovodstvenih usluga. Nakon što su mu pozajmice isplaćene, novac u dogovorenom roku nije vratio niti ga koristio za poslovanje firme, već ga je zadržao za sebe, a isto tako nije podmirio troškove pružanja ugovorenih usluga.

Nadalje, utvrđeno je kako je tijekom 2020. godine sklopio ugovore o izvođenju građevinskih radova s dva privatna poduzeća. Temeljem sklopljenih ugovora primio je predujam za izvođenje građevinskih radova koje nije izvršio.

Ujedno je utvrđeno kako je osumnjičenik podizao novac s računa svog poduzeća koji nije utrošio za poslovanje, već ga zadržao za sebe, te nije za lipanj i srpanj 2020. godine isplatio plaće za osmero svojih zaposlenika.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog zbog počinjenja kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Neisplata plaće podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna kaznenoj prijavi.

INFORMACIJE

  • Vozači, poštujte znakove i naredbe policijskih službenika u prometu

Policijska uprava međimurska u posljednje vrijeme bilježi učestalo činjenje prekršaja vozača koji ne postupaju po zahtjevu izraženom pomoću znaka ili naredbi policijskog službenika ili druge ovlaštene osobe, odnosno odbiju se zaustaviti. Bitno je istaknuti da takvim postupanjem vozači izravno ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu, kao i vlastitu sigurnost, čineći pritom brojne prometne prekršaje koji mogu dovesti do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Više informacija o tom prekršaju i zakonskim odredbama možete pronaći na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

2) Mališani vrtićkih skupina Pužići, Točkice i Delfini posjetili PU međimursku 

U srijedu, 29. prosinca 2021. godine Policijsku upravu međimursku posjetilo je 20-tak mališana Dječjeg vrtića „Cipelica“ iz Čakovca, Područni odjel  „Vjeverica“, skupine Pužići, Točkice i Delfini u pratnji odgojiteljica Anje i Marijane.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja