Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za srijedu 3. siječnja 2024. godine

Pod utjecajem alkohola izazvao frontalni sudar

Slika /2024/PN Cirkovljan 03012024.JPG

Zbog obavljanja očevida od 19,50 do 22,50 sati državna cesta broj 20 je bila zatvorena za sav promet koji se je odvijao obilazno

U srijedu, 3. siječnja 2024. godine u 19,50 sati u Cirkovljanu, Donjoj ulici, 44-godišnji vozač s područja grada Preloga, upravljao je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, dok je u krvi imao prisutno 1.07 g/kg alkohola i bez da je koristio sigurnosni pojas, iz smjera Draškovca u smjeru Preloga.

Dolaskom do blagog zavoja svoje vozilo u kretanju nije držao na sredini obilježene prometne trake, zbog čega je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je udario u službeno osobno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova na korištenju u Policijskoj upravi međimurskoj, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnji policijski službenik. U službenom vozilu u svojstvu putnika nalazila 18-godišnja policijska vježbenica.

Nakon prometne nesreće su 35-godišnjak i 18-godišnjakinja zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su zadržani na liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Vozaču koji je izazvao prometnu nesreću je uz izdanu naredbu o određivanju mjere opreza privremeno oduzeta vozačka dozvola te su mu izuzeti uzorci krvi i mokraće radi analize na alkohol.

Radi nastalih oštećenja na vozilu čakovečkih registarskih oznaka su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzete registarske pločice.

Zbog obavljanja očevida od 19,50 do 22,50 sati državna cesta broj 20 je bila zatvorena za sav promet koji se je odvijao obilazno.

Maloljetnik romobilom udario u osobni automobil

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/eRomobil.jpg

Maloljetnik će biti prekršajno sankcioniran

U srijedu, 3. siječnja 2024. godine oko 16 sati u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač stariji maloljetnik, upravljao osobnim prijevoznim sredstvom (romobilom s električnim pogonom), nogostupom uz zapadni rub kolnika ulice, nakon čega je obavljao uključivanje u promet na kolnik ulice, preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je ulicom upravljao 44-godišnjak s područja grada Čakovca.

Maloljetni vozač osobnog prijevoznog sredstva za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede utvrditi naknadno.

Maloljetnik će biti prekršajno sankcioniran.

U Pribislavcu, Paragu, Kuršancu i Orehovici preventivne akcije vezane uz „Mir i dobro“

Policijski službenici su mještane upoznali sa zakonskim regulativama i načinima dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih naprava te ih pozvali da dragovoljno predaju oružje, streljivo ili eksplozivne naprave ako ih imaju u nezakonitom posjedu

Proteklog tjedna policijski službenici Policijske postaje Čakovec provodili su preventivne aktivnosti s Mobilnim preventivnim centrom policije vezano uz akciju „Mir i dobro“.

U naseljima Pribislavec, Parag, Kuršanec i Orehovici, policijska službenica za prevenciju Nataša Jalšovec-Tomašić i policijski službenik Noa Radovan proveli su preventivnu akciju „Manje oružja manje tragedija“.

Za vrijeme provođenja preventivne akcije policijski službenici su mještane upoznali sa zakonskim regulativama i načinima dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih naprava te ih pozvali da dragovoljno predaju oružje, streljivo ili eksplozivne naprave ako ih imaju u nezakonitom posjedu. Isto tako pojašnjeno im je sve što se tiče nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava u cilju sprječavanja stradavanja osoba i imovine.

Informirani su i o preventivnoj akciji „Zajedno“ u cilju sprječavanja trgovanja ljudima, a kojom prilikom su mještani dobili informacije o modalitetima trgovanja ljudima te kako se zaštiti od takve vrste kriminaliteta.

Akciji je pristupio veći broj građana kojima su podijeljeni prigodni letci.

Foto: Pu međimurska

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja