Međimurje Press
Policija

Dobrovoljna predaja oružja!

Građanin dragovoljno predao streljivo, ručnu bombu i 200 grama TNT-a

Jučer, 28. studenoga u prostorijama Policijske postaje Čakovec, građanin je policijskom službeniku protueksplozijske zaštite dragovoljno predao 53 komada raznog streljiva kalibra do 14,5 mm, ručnu bombu M-75, 200 grama eksploziva TNT i topničko streljivo kalibra 20 mm. Predano streljivo i eksplozivna sredstva pohranjena su u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

Upozoravamo građane koji žele dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da zbog vlastite sigurnosti, kao i sigurnosti drugih građana, svoju namjeru prethodno najave pozivom na broj 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se stručno osposobljeni policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takva sredstva preuzeti te time osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja.  

Ujedno, podsjećamo sve građane na nacionalnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“, koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja i sankcija.

KRAĐA

Osumnjičen (24) za krađu mobitela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u srijedu, 23. studenoga ove godine oko 14 sati u Pušćinama iz otključanog teretnog vozila, čakovečkih registarskih oznaka, koji je bio parkiran u dvorištu poduzeća u Čakovečkoj ulici, ukrao mobitel. Materijalnu štetu 33-godišnji vlasnik procijenio je na oko 3.000 kuna.

Tijekom istraživanja čakovečki policajci pronašli su ukradeni mobitel te ga vratili vlasniku.

Protiv 24-godišnjeg osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Četvorica mladića osumnjičena za kazneno djelo krađe   

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 21-godišnjak s područja grada Čakovca i 20-godišnjak s područja općine Domašinec te dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo krađe.

Sumnja se kako su u nedjelju, 6. studenoga ove godine u kasnim večernjim satima u Novom Selu na Dravi, s terase te iz otvorenog spremišta vikendice, ukrali dvije plinske boce i četiri metalne vrtne stolice. Materijalnu štetu 61-godišnji vlasnik procijenio je na oko 1.800 kuna.

Tijekom istraživanja čakovečki policajci pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasniku.

Protiv punoljetnih osumnjičenika te prema maloljetnim osumnjičenicima podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja