Dobrovoljna predaja oružja

KRAĐA 

Između 19. i 22. svibnja u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, iz dvorišta privatnog poduzeća sa sjedištem u Čakovcu, nepoznati počinitelj ukrao je dvadesetak komada razne LED rasvjete s pripadajućim nosačima. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sredinom svibnja u Kuršancu, Čakovečkoj ulici, iz otključane garaže ukrao je motornu pilu (“Husqvarna 353”) i time 54-godišnjeg vlasnika oštetio za 2.500 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradenu motornu pilu i potom je vratili vlasniku.

Prema maloljetnom osumnjičeniku nadležnom državnom odvjetniku za mladež podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

TEŠKE KRAĐE

Između 19. i 22. svibnja u Kuršancu, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj provalio je u dvije vikendice, vlasništvo 62-godišnjaka i 77-godišnjaka, te je iz spremišta i drugih prostorija ukrao ručne pumpe za vodu, kutiju s raznim alatom, hidropak, potopnu pumpu, agregat i drugi razni alat. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

Jučer, 22. svibnja u prijepodnevnim satima u Mihovljanu, osoba koja je željela ostati anonimna, dragovoljno je predala policijskom službeniku protueksplozijske zaštite tri ručne bombe M 75, tri metka za vježbovnu minu M 65 i 80 komada streljiva raznog kalibra. Predano streljivo i eksplozivna sredstva pohranjena su u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

INFORMACIJA

Na konferenciji za medije predstavljeni rezultati ovogodišnje Coolijade

Na jučerašnjoj (ponedjeljak, 22. svibnja) konferenciji za medije, glasnogovornik PU međimurske, prezentirao je prisutnim novinarima stanje sigurnosti tijekom ovogodišnje „Coolijade“.

Od utorka 16. do petka 19. svibnja policijski službenici PU međimurske  poduzimali su niz aktivnosti s ciljem održavanja povoljnog stanja  sigurnosti. Aktivnosti su prvenstvo bile usmjerene na suzbijanje prekršaja iz domene javnog reda i mira, prevencije kaznenih djela, ali i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Više informacija na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=260255.

(rg)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*