Međimurje Press
Policija

Informacija Policijske uprave međimurske za ponedjeljak, 3. srpnja 2023. godine

U Belici iz parkiranih kamiona ukradeno više stotina litara dizela

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Materijalnu štetu oštećena trgovačka društava iz Belice i Pribislavca procijenila su na više stotina eura

U noći s nedjelje na ponedjeljak (2./3. srpnja 2023.) u Belici, nepoznati počinitelj nasilno je ušao u ograđeno parkiralište u Radničkoj ulici, gdje je iz nekoliko kamiona ukrao više stotina litara dizelskog goriva.

Materijalnu štetu oštećena trgovačka društava iz Belice i Pribislavca procijenila su na više stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U prometnoj nesreći na Južnoj obilaznici grada Čakovca ozlijeđena 33-putnica iz osobnog automobila

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac, prsluk i cesta.jpg

Upozoravamo sve vozače da na semaforiziranim raskrižjima u trenutku kada isti nisu u funkciji, obrate pažnju na postavljene prometne znakove pošto se u tim situacijama prometnom na raskrižju upravlja pomoću postavljenih prometnih znakova

Jučer, 3. srpnja nešto prije 15:30 sati u Čakovcu na raskrižju Ulice dr. Tome Bratkovića, Južne obilaznice grada Čakovca i Ulice Pavleka Miškine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 33-godišnja putnica iz osobnog automobila.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom dr. Tome Bratkovića, dolaskom do raskrižja (semafor nije bio u funkciji) s Južnom obilaznicom grada Čakovca, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, 25-godišnja vozačica ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Uslijed opisane situacije u bočnu stranu njenog automobila udario je prednjim dijelom osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Južnom obilaznicom upravljao 34-godišnji vozač.

Vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezena je 33-godišnja putnica iz osobnog automobila, a kojim je upravljao 34-godišnji vozač. Nakon utvrđivanja težine  zadobivenih ozljeda slijedi kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 25-godišnje vozačice).

Upozoravamo sve vozače da na semaforiziranim raskrižjima u trenutku kada isti nisu u funkciji, obrate pažnju na postavljene prometne znakove pošto se u tim situacijama prometnom na raskrižju upravlja pomoću postavljenih prometnih znakova. Svakako, u tim trenucima potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila kako bi mogli pravovremeno reagirati na sve potencijalne prometne situacije i izazove.     

Radovan Gačal 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja