Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za četvrtak, 12. listopada 2023. godine

Maloljetnik osumnjičen za krađu bicikla

Prema mlađem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela krađe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je mlađi maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je sredinom rujna ove godine u Prelogu, ispred stambene zgrade u Glavnoj ulici, ukrao ženski bicikl. Materijalnu štetu 26-godišnja vlasnica procijenila je na oko 250 eura.

Prema mlađem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Strahonincu preventivnim aktivnostima obuhvaćeni najugroženiji sudionici prometu

U četvrtak, 12. listopada 2023. godine od 11 do 12:30 sati u Strahonincu, Ulici Matije Gupca policijske službenice Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti iz akcije “Distrakcija-pojas i mobitel”, kao i preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu. Tom prilikom uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt, a kao vizualni identitet akcije korišteni su tematski panoi “Četiri ubojice u prometu”.

Informativni punkt posjetili su mnogobrojni građani, a među njima i mališani iz starije mješovite vrtićke skupine “Žabice”, dječjeg vrtića “Suncokret” iz Strahoninca s odgajateljicama Kristinom Lovrec i Draženkom Žganec te ravnateljicom Svjetlanom Topolnjak. Mališanima je tijekom kratkog edukativnog predavanja posebna pažnja skrenuta na sigurno i pravilno kretanje prometnicama, kao i na opasnosti koje im prijete prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu. Nakon edukativnog dijela djeci su podijeljeni promidžbeni materijali pribavljeni sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije (reflektirajuće trakice).

S obzirom na to da se u to vrijeme provodila i akcija “Distrakcija-pojas i mobitel”, nadzirano je i nekoliko vozača osobnih automobila te su vozačima i putnicima nakon nadzora uručen promidžbeni materijal – letak “Čuvajte život, vežite pojas”.

Cilj akcije je da se vozačima i putnicima u vozilu skrene pozornost na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa, a kako bi se nedvojbeno pridonijelo smanjenju opasnosti i rizika od nastanka ozbiljnih ozljeda tijekom naglog kočenja i pri sudarima.

Tijekom akcije “Distrakcija – pojas i mobitel” utvrđeno 107 prometnih prekršaja

Od ukupnog broja prometnih prekršaja utvrđen je i 21 prekršaj nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim službenicima iz Policijskih uprava varaždinske, koprivničko-križevačke i bjelovarsko-bilogorske, jučer 12. listopada od 9 do 14 sati proveli su aktivnosti iz ciljane akcije „Distrakcija – pojas i mobitel“.

Tijekom ciljane akcije utvrđeno je ukupno 107 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– tri prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju,
– 21 prekršaj nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja,
– 76 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i
– sedam tzv. ostalih prekršaja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja