Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za dane proteklog produljenog vikenda od 22. do 26. prosinca 2023. godine

Dvadesetšestogodišnjak prilikom pokušaja bijega odbacio oko 1,5 kilograma marihuane i ecstasyja

  • Slika /2023/Droga 22122023/Droga 2.jpg
Slika

Zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv 26-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

U subotu, 23. prosinca u 15:10 sati na državnoj cesti D-3, između Čakovec i Štefanca, policijski službenici Policijske uprava međimurske, uočili su osobni automobil, zagrebačkih registarskih oznaka, u kojem bi se nalazili mogući počinitelji kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.

Prilikom pokušaja zaustavljanja, suvozač je izašao iz automobila te se dao u bijeg. Tijekom bijega odbacivao je nepoznate predmete, ali su ga ubrzo sustigli policijski službenici te ga uz primjenu sredstava prisile uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Pregledom i preliminarnim testiranjem sadržaja odbačenih predmeta, utvrđeno je da se radi o dva PVC paketa. Jedan paket bio je ispunjen drogom marihuanom ukupne mase 1.055 grama, dok je drugi bio ispunjenom tabletama droge ecstasy ukupne mase 407,8 grama.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 26-godišnjak s područja grada Zagreba, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je uz podnošenje kaznene prijave nadležnom držanom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda (od 22. do 24. prosinca) na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedna osoba je lakše ozlijeđena, dok će za četiri osobe kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te četiri nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
– ostali uzroci, pet prometnih nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod četiri vozača, a najveća koncentracija od 2,71 g/kg utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 23. prosinca nešto poslije 14 sati u Čakovcu. Pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Svetojelenske ceste te pritom nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila. Uslijed opisane situacije prednjim je dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila, čakovečke registarske oznake, kojim je na kolni ulaz skretao 33-godišnji vozač. Nakon udara osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnjak, odbačen je u osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je na kolnom ulazu bio zaustavljen 26-godišnji vozač. Alkoholizirani 35-godišnji vozač je uhićen te priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 35-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.510 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest mjeseci.

Krađe i teške krađe tijekom proteklog produljenog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Evidentirane su tri krađe te jedna teška krađa

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske u razdoblju od 22. do 26. prosinca evidentirane su tri krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo tešku krađu u Čakovcu i krađu u Pribislavcu.

Provala u benzinsku postaju u Čakovcu

U petak, 22. prosinca oko 22:30 sati u Čakovcu, nepoznati počinitelj provalio je u prodajne prostorije benzinske postaje u Ulici dr. Ivana Novaka, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba. Nakon provale s prodajnih polica ukrao je razna pića i prehrambene proizvode, a nakon aktivacije alarma pobjegao je s mjesta događaja. Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Sutradan, 23. prosinca u jutarnjim satima čakovečki policajci uhitili su 27-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje opisanog kaznenog djela te ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo teške krađe.

Tijekom istraživanja pronađen je dio ukradenih predmeta te vraćen predstavniku oštećenog trgovačkog društva.

Protiv osumnjičenog 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika, osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor te je potom predan u varaždinski zatvor.

U Pribislavcu iz obiteljske kuće ukraden nakit

Između 15. i 23. prosinca u Pribislavcu, nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće u Ulici Marina Držića, ukrao je razni nakit. Materijalna šteta prema izjavi 28-godišnje vlasnice procijenjena je na nekoliko tisuća eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pokušaj razbojništva u trgovini mješovitom robom u Ivanovcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac i vozilo.jpg

U događaju prodavačica nije ozlijeđena, dok počinitelj iz skladišta trgovine nije ništa ukrao

U subotu, 23. prosinca oko 19 sati u Ivanovcu, Čakovečkoj ulici, u trenutku kada je 58-godišnja prodavačica otključavala vrata skladišta, maskirani počinitelj ušao je u hodnik skladišta te uz prijetnju nožem od prodavačice zatražio novac. Prodavačica je uspjela pobjeći u prodajni prostor trgovine, dok je počinitelj odustao od dovršenja kaznenog djela te izašao iz skladišta. U događaju prodavačica nije ozlijeđena, dok počinitelj iz skladišta nije ništa ukrao.

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva u pokušaju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Trojica muškaraca osumnjičena za krađu prehrambenih proizvoda iz dvorišta supermarketa u Prelogu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policijski automobil.jpg

Materijalna šteta prema izjavi voditeljice poslovnice procijenjena je na oko 2.000 eura, dok će se točan iznos utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako su 50-godišnjak, 43-godišnjak i 31-godišnjak, svi s područja općine Pribislavec, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su u dva navrata, točnije 18. i 19. prosinca ove godine u Prelogu, iz nezaključanog dvorišta supermarketa u Ulici Antuna Mihanovića, ukrali razne prehrambene proizvode (sokove, razne slatkiše i kekse, kavu, i dr.). Materijalna šteta prema izjavi voditeljice poslovnice procijenjena je na oko 2.000 eura, dok će se točan iznos utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Tijekom istraživanja preloški policajci pronašli su dio ukradenih predmeta te će ih vratiti predstavniku oštećenog supermarketa.

Protiv osumnjičenog trojca zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Glasnogovornik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja