Međimurje Press
Policija

Izvješće policije za 3. rujan

Četvrtak, 3. rujna 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Štrukovec – provala u podrumske prostorije voćnjaka

U noći sa srijede na četvrtak (2./3. rujna 2020.) u poljskom predjelu zvanom „Štuk“, nedaleko Štrukovca, nepoznati počinitelj provalio je u podrumske prostorije voćnjaka, vlasništvo 62-godišnjakinje, odakle je ukrao građevinska kolica i nekoliko desetaka vreća krumpira.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležno državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Preloški policajci otkrili kradljivce novčanika i bicikla

U srijedu, 2. rujna 2020. godine oko 21 sati 30 minuta u Donjem Kraljevcu, nepoznati počinitelji iz kuhinje obiteljske kuće u Čakovečkoj ulici, ukrali su kućni bežični telefon i novčanik u kojem se nalazio novac, bankovne kartice te razni osobni dokumenti.

Nakon krađe počinitelji su na dvorištu kuće ukrali bicikl te se udaljili u nepoznatom smjeru.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Odmah nakon zaprimljene dojave o krađi, policijski službenici Policijske postaje Prelog krenuli su u potragu za počiniteljima. Obilaskom šireg mjesta događaja, na prometnici koja vodi iz Turčišća prema Domašincu, policijski službenici pronašli su osobe koje bi prema opisu odgovarale počiniteljima te su ih uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja da su 18-godišnjakinja i 22-godišnjak, oboje s područja općine Mala Subotica, počinili opisano kazneno djelo krađe.

Tijekom istraživanja policijski službenici pronašli su ukradene predmete te ih vratili vlasnicima.

Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Šandorovec – požar spremišta alata

Jučer, 3. rujna 2020. godine oko 12 sati i 30 minuta u Šandorovcu, u spremištu alata na dvorištu obiteljske kuće u Šandorovcu, izbio je požar.

U požaru spremište je u potpunosti izgorjelo, dok su požar ugasili pripadnici DVD-a Šandorovec. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Izlaskom na mjesto događaja inspektor za zaštitu od požara utvrdio je kako je do požara došlo uslijed kvara na električnom rasvjetnom tijelu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU / NAJAVA AKCIJE

Južnom zaobilaznicom garda Čakovca 47-godišnji vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 2,24 promila

Noćas (4. rujna 2020.), nekoliko minuta nakon ponoći na južnoj zaobilaznici grada Čakovca, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 47-godišnjaka, koji je upravljao Opel Astrom, čakovečkih registarskih oznaka.

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,24 promila.

Vozač Astre je uhićen i priveden u policijsku postaju te je sankcioniran izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Najava akcije „Alkohol“

Upravo s ciljem suzbijanja prethodno opisanih prekršaja u noći sa subote na nedjelju (5./6. rujna 2020.) od 21 do 3 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol“.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga te nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se i ostali prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

INFORMACIJA

Preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u prometu

Početkom tjedna preventivci iz Postaje prometne policije Čakovec sproveli su preventivno-edukativnu akciju usmjerenu prema najugroženijim skupinama sudionika u cestovnom prometu. Aktivnosti u Štefancu i Maloj Subotici, prvenstveno su bile usmjerene  prema pješacima i biciklistima, ali i prema ostalim sudionicima u prometu, posebice žiteljima spomenutih naselja starije životne dobi.

Više na poveznici.

Radovan Gaačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja