Međimurje Press
Policija

Mačkovec – u prometnoj nesreći 26-godišnjak zadobio teške ozljede opasne po život!

U utorak, 24. svibnja 2022. godine zaprimljena je prijava ozljeda Županijske bolnice Čakovec iz koje je proizlazi da je u prometnoj nesreći, koja se dogodila u nedjelju, 22. svibnja, 26-godišnji putnik iz osobnog automobila zadobio teške ozljede opasne po život.

Naime, u nedjelju 22. svibnja nešto poslije 7 sati u Mačkovcu, dogodila se spomenuta prometna nesreća. Upravljajući  osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,43 g/kg, kolnikom ulice Balogovec, 24-godišnji “mladi vozač“ (sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama) brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u zavoju djelomično sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udario u uzdignuti rubni kamen nogostupa. Potom je u zanošenju u potpunosti sišao izvan kolnika te prednjim bočnim dijelom vozila udario u metalnu dvorišnu ogradu, a potom i u betonski stup susjedne ograde. Uslijed siline udara došlo je do povratka vozila na kolnik i prevrtanja na bočnu stranu.

U izvlačenju unesrećenih iz vozila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Mačkovec.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni putnici iz automobila prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod 26-godišnjeg putnika utvrđene teške ozljede opasne po život, dok se za 24-godišnju putnicu očekuje kvalifikacija ozljeda.

Protiv 24-godišnjeg vozača s područja općine Sveti Martin na Muri podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”.

INFORMACIJA

“Žibeki” posjetili Policijsku upravu međimursku 

Na radost polaznika dječjeg vrtića “Žibeki” iz Pribislavca koronavirus konačno je popustio i dozvolio radoznalim mališanima da posjete međimurske policajce. U utorak, 24. svibnja 2022. godine u prijepodnevnim satima odgojiteljice su povele pedesetak polaznika vrtića u posjet Policijskoj upravi međimurskoj.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurska.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja