Međimurje Press
Policija

Mladić (20) osumnjičen za krađu i računalnu prijevaru!

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak s područja općine Domašinec, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine između 14 i 22 sata na nepoznatoj lokaciji iz taxi vozila ukrao novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice, dok se uz jednu od kartica nalazio i pripadajući PIN broj. Osumnjičeni je potom pomoću ukradenih bankovnih kartica plaćao raznu robu u trgovinama na području Čakovca, dok je pomoću jedne kartice i pripadajućeg PIN-a podigao novac na nekoliko bankomata. Opisanim kaznenim djelom osumnjičeni je 73-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom kriminalističkog istraživanja od 20-godišnjaka oduzeli su ukradene bankovne kartice te ih vratili vlasniku.

Protiv 20-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Opisana kaznena djela svakako su dobar povod da ponovno upozorimo, odnosno uputimo savjet građanima kako u svojim novčanicima, torbicama ili nekim drugim predmetima, ni u kom slučaju ne drže zajedno bankovne kartice i pripadajuće PIN-ove. Time će vrlo jednostavno izbjeći neželjene situacije u kojima kradljivci na relativno jednostavan način mogu podići novac s njihovih računa.

INFORMACIJE

  • Dođite u centar Čakovca i saznajte kako možete postati policajac/policajka

Obavještavamo građane da su trenutno aktualna dva natječaja putem kojih svi zainteresirani mladi ljudi, koji udovoljavaju uvjetima natječaja, mogu postati policajci/policajke. U travnju ove godine raspisan je  natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina, dok je u lipnju raspisan natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović, kojim će 100 učenika/učenica (potrebe Ministarstva unutarnjih poslova) i 25 učenika/učenica (potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave) steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla. Putem ovih natječaja pruža se jedinstvena prilika svim mladima da uz stipendiju te besplatan smještaj, prehranu i opremu za školovanje, steknu siguran posao.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

  • APEL GRAĐANIMA: Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!

Dolaskom visokih temperatura povećava se opasnost od mogućnosti dehidracije i stradavanja djece ostavljenih u vozilima. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, upozoravamo roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja