Međimurje Press
Policija

OPREZ, prijevare putem društvenih mreža!

U srijedu, 20. listopada 2021. godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec od muškarca sa šireg područja Grada Čakovca zaprimili su kaznenu prijavu u svezi kaznenog djela Prijevare.

Naime, muškarac je sredinom mjeseca listopada ove godine na društvenoj mreži pronašao oglas agencije koja nudi kredite. U cilju realizacije kredita stupio je u kontakt s nepoznatom osobom te je prema njegovoj uputi kupio nekoliko bonova, svaki vrijednosti nekoliko stotina kuna. Potom ih je fotografirao mobitelom i putem internetske aplikacije namijenjene za komunikaciju, poslao nepoznatoj osobi. Nakon toga obaviješten je da je potrebno uplatiti još nekoliko tisuća kuna kao polog za kredit, na što je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične ponude kredita putem društvenih mreža te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama kredita putem društvenih mreža i dr. sredstava komunikacije putem interneta.

Ako vam je potreban kredit, najsigurnija realizacija još uvijek je putem banke, direktno u poslovnici.

Također, savjetujemo da se prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem raznih aplikacija striktno pridržavate općih uputa o čuvanju osobnih podataka.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

ODNOSA S JAVNOŠĆU

Nenad Risek 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja