Međimurje Press
Policija

Policija izvještava o događajima u dane vikenda

Dani vikenda, 11., 12. i 13. lipnja 2021. godine

 TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

            Na području Policijske uprave međimurske između 11. i 13. lipnja 2021. godine evidentirane su dvije teške krađe i šest krađa. U tri krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna i u tri krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu

  • U noći s 12. na 13. lipnja 2021. godine u Pribislavcu, Ulici Antuna Mihanovića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari. Potom je provalio u garažu odakle je ukrao razni električni i drugi alat.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

  • U noći s 10. na 11. lipnja 2021. godine u Mihovljanu, Ulici sv. Mihovila, nepoznati počinitelj je iz neograđenog dvorišta ukrao nezaključani bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

  • U petak, 11. lipnja 2021. godine oko 18,10 sati, u Novom Selu Rok, Ulici maršala Tita dogodila se prometna nesreća u kojoj je pješak (maloljetnik), nakon što je kao putnik izašao iz zaustavljenog autobusa s kojim se neposredno prije na prometnoj traci zaustavio 45-godišnji vozač, pretrčavao kolnik s nogostupa iza zaustavljenog autobusa na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je došlo do udara osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je kolnikom Ulice maršala Tita, upravljala 48-godišnja vozačica, u pješaka.

Ozlijeđeni pješak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na liječenju.

Ozljede i kvalifikacija prometne nesreće utvrditi naknadno.

2) U subotu, 12. lipnja 2021. godine oko 20,05 sati u Prelogu, na parkiralištu ugostiteljskog objekta Ulici kralja Zvonimira dogodila se prometna nesreća u kojoj je 32-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,78 grama po kilogramu, obavljao vožnju unatrag s obilježenog parkirnog mjesta na prostor pristupne ceste parkiralištu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Zbog toga je stražnjim dijelom vozila udario u ogradu terase ugostiteljskog objekta koja je od siline udara  udarila u 37-godišnjaka koji je sjedio na terasi.

Ozlijeđeni 37-godišnjak vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Protiv 32-godišnjeg počinitelja pokrenut će se prekršajni postupak.

INFORMACIJA

  • Tijekom proteklog vikenda na području međimurske županije evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je lake tjelesne ozljede zadobila jedna osoba, tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom i tri prometne nesreće za koje se čekaju kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – tri prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,

– greške pješaka – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača. Najveća koncentracija utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila, u  količini od 1,78 grama po kilogramu koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom koja se dogodila u subotu, 12. lipnja 2021. godine oko 20,05 sati u Prelogu, u Ulici kralja Zvonimira.

2) U petak, 11. lipnja 2021. godine od 14 do 22 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti iz operativne akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 28 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

  • – četiri prekršaja nepropisne uporabe mobitela,
  • – dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige,
  • – dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju:
  • – od 10 do 20 kilometara na sat – jedan prekršaj,
  • – od 20 do 30 kilometara na sat – jedan prekršaj,
  • – jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja izvan naselja, od 20 do 30 kilometara na sat,

– jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,

– jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom,

U vrijeme provođenja predmetnih aktivnosti dogodile su se dvije prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i jedna s nastalom materijalnom štetom.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila utvrđena izvan naseljenog mjesta, od 128 kilometara na sat, gdje je ograničenje brzine 90 kilometara na sat, u 16,39 sati na relaciji u visini naselja Donji Mihaljevec i Donja Dubrava (uz derivacioni kanal).

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk     

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja