Međimurje Press
Policija

Promocija kampanje ”Postani policajac/policajka” u čakovečkim srednjim školama

Učenici su upoznati s radom Policijske uprave međimurske, samim zanimanjem i radom policijskih službenika, odnosno koje poslove policijski službenici obavljaju, način obavljanja policijskih poslova te pravima i obvezama policijskih službenika kako bi zainteresirani učenici dobili kompletan uvid u policijsko zanimanje

Policijska uprava međimurska od 12. do 15. ove godine u Gospodarskoj školi, Ekonomskoj i trgovačkoj školi te Tehničkoj školi u Čakovcu provela je aktivnosti iz kampanje “Postani policajac/policajka”. Promocijom policijskog zanimanja obuhvaćeno je stotinjak učenika svih razreda spomenutih škola.

Tijekom provođenja kampanje učenici su upoznati s radom Policijske uprave međimurske, samim zanimanjem i radom policijskih službenika, odnosno koje poslove policijski službenici obavljaju, način obavljanja policijskih poslova te pravima i obvezama policijskih službenika, kako bi zainteresirani učenici dobili kompletan uvid u policijsko zanimanje.

Također, učenicima je predstavljen Program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka upisom učenika u treći razred, kao i Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Prilikom predstavljanja spomenutih Programa obrazovanja učenici su mogli saznati koje uvjete i kriterije moraju zadovoljiti te kako se prijaviti na natječaj.

Polaznici i polaznice nakon završenog Programa primaju se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske prave, odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

U sklopu navedene promocije zanimanja učenici su pozvani da prate web stranice Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ i Policijske uprave međimurske kako bi na vrijeme saznali objave natječaja, kao i uvjete upisa u Policijsku školu “Josip Jović”.

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja