Međimurje Press
Policija

Provalio u obiteljsku kuću razbacao stvari i ukrao s trofejnu pušku

Utorak, 21. srpnja 2020. godine

KRAĐA

Čakovec – iz nezaključanog Golfa ukraden novac

U ponedjeljak, 20. srpnja 2020. godine između 10,30 i 14,30 sati u Čakovcu, na parkiralištu ispred novo izgrađene stambene zgrade u Svetojelenskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, ukrao je novac.

Ukradeni novac nalazio se u torbici koja je bila ostavljena na stražnjoj klupi automobila.

Materijalna šteta prema izjavi 72-godišnje vlasnice procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađe iz vozila u današnje vrijeme predstavljaju jednu od omiljenih meta lopova. Ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi vrijedni predmeti, koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima često predstavljaju dodatnu motivaciju počiniteljima za izvršenje kaznenog djela.

Na temelju dosadašnjih iskustava i poznajući stilove te navike kradljivaca, savjetujemo građanima da poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.

Ono što možemo učiniti sami:

  • kada napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,

  • ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,

  • u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete (torbe, novčanike, prijenosna računala, mobitele i sl.) na vidljivom mjestu,

  • sva vrata vozila, kao i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte,

  • ne ostavljate vozilo na zamračenom ili pustom mjestu bez nadzora,

  • prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite već odmah prijavite policiji na broj 192.


Nadamo se da će ove mjere pridonijeti većoj sigurnosti Vašeg vozila.

TEŠKE KRAĐE – DOPUNA INFORMACIJA

  1. Devetnaestogodišnjak provalio u obiteljsku kuću u Domašincu

Preloški policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja općine Domašinec. Osnovano se sumnja da je početkom srpnja ove godine počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, u noći s petka na subotu (3./4. srpnja 2020.) u Domašincu, Ulici Pere Pintara, provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 49-godišnjaka te iz novčanika ostavljenog u kuhinji ukrao novac.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

  1. Trideset dvogodišnjak provalio u obiteljsku kuću u Kuršancu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 32-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da je početkom srpnja ove godine u Kuršancu, provalio u obiteljsku kuću Čakovečkoj ulici, vlasništvo 62-godišnjakinje. Nakon provale u više prostorija ispreturao je stvari, dok je iz ormara u dnevnom boravku ukrao trofejnu pušku (onesposobljena puška za uporabu).

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradenu pušku te ju vratili vlasnici.

Protiv osumnjičenika dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

UGROŽAVANJE OKOLIŠA OTPADOM

Trgovačko društvo iz Pušćina i 41-godišnji direktor osumnjičeni za kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u suradnji s nadležnim državnim inspektoratom (Služba za nadzor zaštite okoliša), dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s područja grada Varaždina.

Osnovano se sumnja da je u razdoblju od veljače do prosinca prošle godine počinio kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom.

Osumnjičeni je u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Pušćina, tijekom prošle godine u ograđenom otvorenom dvorištu spomenutog poduzeća te u otvorenoj hali i neograđenom otvorenom dvorištu u Lopatincu (prostor u najmu), suprotno propisima o gospodarenju otpadom, odložio i uskladištio oko 2.100 tona plastičnog otpada (plastični granulat – samljevena plastika). Otpad je uskladišten u tzv. „jumbo“ vrećama, a uvezen je iz Republike Italije, također protivno važećih propisima o gospodarenju otpadom.

Protiv osumnjičenog 41-godišnjaka te trgovačkog društva iz Pušćina, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja