Međimurje Press
Policija

S međimurskom policijom u dane vikenda 21., 22. i 23. siječnja 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Materijalna šteta se kod jedne krađe procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok je u drugoj krađi materijalna šteta veća od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu:

U petak, 21. siječnja 2022. godine u večernjim satima u Čakovcu, Svetojelenskoj ulici, u trgovini nepoznati počinitelj je ukrao prijenosni zvučnik.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

Piškorovec – ženska osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu

U četvrtak, 20. siječnja 2022. godine oko 14,30 sati na autobusnom stajalištu u Piškorovcu, zbog ranije netrpeljivosti došlo je do verbalnog sukoba između 24 i 53-godišnjakinje. U jednom trenutku 24-godišnjakinja je 53-godišnjakinji vratima kombi vozila pritvorila prste ruke.

U Županijskoj bolnici Čakovec ozlijeđenoj 53-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć gdje je utvrđeno da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

PRIJEVARA

Prijevara putem društvene mreže

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su kaznenu prijavu od 46-godišnjaka kojom prijavljuje kazneno djelo Prijevara.

Naime, u subotu, 22. siječnja 2022. godine oštećeni je putem društvene mreže zaprimio poruku od osobe za koju je mislio da se radi o njegovoj rođakinji, a kojom ga traži novčanu pomoć za kupnju uređaja za što su joj potrebni „paysafecard“ e-bonovi.

Oštećeni je kupio navedene bonove u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, a potom joj je putem društvene mreže dostavio fotografije e-bonova kako bi potvrdila uplatu. Nakon toga je profil na društvenoj mreži bio izbrisan. Potom je kontaktirao rođakinju te mu je ona potvrdila da se radi o lažnom profilu te je shvatio da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Savjetujemo građanima da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

PROMETNA NESREĆA

Prometna nesreća u Brezovcu

U subotu, 22. siječnja 2022. godine oko 15,10 sati u Brezovcu dogodila se prometna nesreća u kojoj je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,96 g/kg.

Uslijed nepropisnog pretjecanja, u desnom zavoju na nizbrdici udario je u bicikl s kojim je u istom smjeru upravljala 49-godišnja vozačica. Nakon udara bicikl se prevrnuo, a vozačica pala na kolnik.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena biciklistica je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Vozaču osobnog automobila je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole, a kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja (upravljati vozilom pod utjecajem alkohola) temeljem Prekršajnog zakona određena mu je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– neprilagođena i nepropisna brzina – dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti – tri prometne nesreće,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,96 g/kg utvrđena je kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila 22. siječnja 2022. godine u Brezovcu.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                                                                                                                              

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja