Međimurje Press
Policija

U Paragu pronađena tzv. „papovka“!

Pretragom kuće u Paragu pronađena tzv. „papovka“

Jučer, 19. siječnja 2021. godine u Paragu u ranim poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Čakovec, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili su obiteljsku kuću i pripadajuće prostorije kojima se koristi 24-godišnjak.

Pretragom je pronađena i oduzeta poluautomatska puška, tzv. „papovka“, pripadajući spremnik za streljivo i nekoliko desetaka komada streljiva kalibra 7,62 x 39 mm.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 24-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kazana prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao (24-godišnjak) Škodom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila te bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme izrečene zabrane

Jučer, 19. siječnja 2021. godine u 23 sata i 15 minuta u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su Škodu Fabiju, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 22-godišnji vozač.

Provedenim alkotestiranjem te izvršenim provjerena utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao Škodom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila te bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja.

S obzirom da je 24-godišnji vozač recidivist u počinjenju prometnih prekršaja te je prijetila opasnost da će ponovno upravljati automobilom, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja, okrivljenik je novčano kažnjen u ukupno iznosu od 20.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 21 mjeseca (okrivljeniku uručeni prekršajni nalozi). Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozaču će se dodijeliti i 18 negativnih prekršajnih bodova. 

Ujedno, okrivljeni će tijekom današnjeg prijepodneva, uz optužni prijedlog zbog počinjenja prometnog prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, biti doveden prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu. Okrivljeni je višestruki povratnik u počinjenju opisanog prekršaja zbog čega je predloženo njegovo zadržavanje o čemu će sudac nakon saslušanja donijeti odluku.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja