Međimurje Press
Policija

U subotu policijska akcija “Četiri ubojice u prometu”

Donji Kraljevec – ukraden bicikl

Policijska uprava međimurska tijekom jučerašnjeg dana zaprimila je obavijest građana da je u petak, 16. srpnja 2021. godine u vremenu od 11,50 do 23,00 sati, u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj iz stalka za bicikle ukrao nezaključani bicikl.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KAKO ZAŠTITITI BICIKL OD KRAĐE?

  • ne ostavljajte bicikl bez nadzora na dulje vrijeme,
  • bicikl nemojte uvijek „parkirati“ na istom mjestu,
  • dokumente i druge vrijednosti ne ostavljajte u torbicama na biciklu,
  • ako niste u blizini parkirališta namijenjenog biciklima, bicikl „parkirajte“ na sigurno mjesto (osvijetljeno, gdje je veća prisutnost građana, prostor koji ima video nadzor), a bicikl osigurajte na adekvatan način, zaključajte ga na način da obuhvatite i ramu, kao i kotač,
  • zaključavajte bicikl zaštitnim lancem, ne koristite jeftine lance i lokote s četveroznamenkastim šiframa koje kradljivci mogu lako prepiliti ili razbiti, nego spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.

 INFORMACIJA

              U subotu, 24. srpnja 2021. godine od 15 do 23 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz operativne akcije “Četiri ubojice u prometu”.

              Policijski službenici tijekom najavljene akcije posebnu pozornost posvetit će prekršajima iz tzv. grupacije “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom akcije posebna pozornost obratit će se na ponavljače (recidiviste) teških prometnih prekršaja.

            Promet će se nadzirati na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički potencijali (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, “presretači” i dr. tehnička sredstva).

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja