Međimurje Press
Policija

Ugrožavanje okoliša otpadom

Dani vikenda, 13., 14. i 15. ožujka 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe i četiri krađe. Materijalna šteta kod dvije krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale dvije krađe procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu iz obiteljske kuće u Ivanovcu.

U razdoblju od 18. veljače do 14. ožujka 2020. godine u Ivanovcu, Ulici Tratice, nepoznati počinitelj iz otključanog kokošinjca ukrao je nekoliko kokoši, dok je iz otključane kuće ukrao motorne pile, bicikl, peć na kruta goriva, perilicu rublja i šivaču mašinu.

Prema izjavi 59-godišnjeg vlasnika šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

UGROŽAVANJE OKOLIŠA OTPADOM

Nepoznati počinitelj na prostoru bivše mljekare deponirao oko 75 tona tekstilnog otpada

Prema zaprimljenoj kaznenoj prijavi Grada Čakovca, Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo proizlazi da je u razdoblju od 25. veljače do 2. ožujka 2020. godine nepoznati počinitelj na prostor bivše mljekare u Krištanovcu, deponirao oko 75 tona tekstilnog otpada u balama.

Tijekom očevida na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora zaštite okoliša izuzeti su uzorci otpada poradi vještačenja, odnosno točne kategorizacije otpada.

Kriminalistička istraživanja se nastavljanju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je smrtno stradala 78-godišnja pješakinja, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobio 49-godišnji biciklist i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,

– greške pješaka – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija od 2,15 promila utvrđena je kod 49-godišnjeg bicikliste, koji je lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 15. ožujka oko 10 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći smrtno stradala 78-godišnja pješakinja

Jučer, 15. ožujka 2020. godine oko 18 sati i 40 minuta u Ivanovcu, Ulici Josipa Broza dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 78-godišnja pješakinja.

Pješakinja je prelazila kolnik, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način zbog čega je na nju prednjim dijelom Audija A4, čakovečkih registarskih oznaka, naletio 27-godišnji vozač.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je nažalost od zadobivenih ozljeda preminula.

O događaju je izvješten nadležni državni odvjetnik, koji je naložio obavljanje obdukcije.

Preminula 78-godišnja pješakinja peta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

POŽARI NA OTVORENOM PROSTORU

U požaru izgorjelo oko 100 bala sijena

Jučer, 15. ožujka 2020. godine oko 1 sat i 40 minuta u Podturnu, Ulici Trate, izbio je požar deponiranih bala sijena. U požaru je izgorjelo oko 100 bala sijena, a nastala materijalna šteta prema izjavi 53-godišnjag vlasnika procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i lokalnog dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Tijekom današnjeg dana na mjestu događaja obavit će se očevid kako bi se utvrdio uzrok požara. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati pojačanih aktivnosti mobilnog tima PU međimurske

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u sastavu mobilnog tima sa subote na nedjelju (14./15. ožujka 2020.) od 23 do 5 sata provodili su pojačane aktivnosti na suzbijanju najtežih prometnih prekršaja.

Tijekom poduzimanja aktivnosti utvrđeno je ukupno 10 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– šest prekršaja upravljanja vozilom dok je u krvi prisutan alkohol i to :

– od 0 do 0.5 promila – jedan prekršaj

– od 0.5 do 1 promila – dva prekršaja

– od 1 do 1.5 promila – dva prekršaja

– iznad 1.5 promila – jedan prekršaj

– četiri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,53 promila utvrđena je u nedjelju, 15. ožujka u 2 sata i 55 minuta u Čakovcu, kod 23-godišnje vozačice osobnog automobila.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja