medjimurjepress@gmail.com

Uhićen kradljivac novčanika

Ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine

KRAĐA

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec uhićen kradljivac novčanika

Jučer, 9. ožujka 2020. godine oko 14 sati i 50 minuta u Čakovcu, Ulici Andrije Kačića Miošića, nepoznati počinitelj iz hodnika otključane obiteljske kuće, vlasništvo 68-godišnjaka, ukrao je novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i 4 tisuće kuna.

Nakon krađe vlasnik je primijetio nepoznatog muškarca kako se na biciklu udaljava s mjesta događaja.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec uhićen je 31-godišnjak s područja općine Mala Subotica i priveden u policijsku postaju. Dio ukradenih predmeta policijski službenici su pronašli i vratili vlasniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 31-godišnjak počinio kazneno djelo krađe, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI / OŠTEĆENJE TUĐE STVARI – DOPUNA INFORMACIJE

Dvojac osumnjičen za neovlaštenu uporabu i oštećenje Golfa „trojke“

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 20-godišnjak s područja općine Pribislavec i 31-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinili kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i oštećenja tuđe stvari.

Naime, sumnja se da su u srijedu, 4. rujna prošle godine u ranim jutarnjih satima u Pribislavcu, Ulici Miroslava Krleže, pomoću ključeva koji su bili ostavljeni u kontakt bravi, pokrenuli VW Golf (tzv. „trojku“), čakovečkih registarskih oznaka te se njime odvezli državnom cestom u smjeru Svetog Križa. U poljskom predjelu zvanom „Štefančica“ uz spomenutu prometnicu, nedaleko skretanja za Malu Suboticu i Orehovicu, zapalili su automobil.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec, dok se nastala materijalna šteta prema izjavi 27-godišnje vlasnice procjenjuje na oko 7 tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

PU međimurska započela s provođenjem preventivne akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine u čakovečkom dječjem vrtiću “Cipelica“ Policijska uprava međimurska započela je s provođenjem preventivne akcije “Moj prijatelj policajac i ja u prometu“, koja će se tijekom ožujka i travnja provoditi u svim dječjim vrtićima na području Međimurske županije.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*