Međimurje Press
Policija

Utaja poreza!

Četvrtak, 4. veljače 2021. godine

TEŠKA KRAĐA

Nedaleko Preloga provaljeno u Opel Astru

Jučer, 4. veljače 2021. godine u poslijepodnevnim satima, nedaleko Preloga, nepoznati počinitelj je provalio u Opel Astru, čakovečkih registarskih oznaka, parkiranju uz derivacijski kanal akumulacijskog jezera HE Dubrava. Počinitelj je nakon provale iz unutrašnjosti Astre ukrao torbicu u kojoj je nalazio novac, mobitel, osobni dokumenti i bankovne kartice, vlasništvo 26-godišnjaka i 46-godišnjakinje.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

UTAJA POREZA ILI CARINE / POVREDA OBVEZE VOĐENJA TRGOVAČKIH I POSLOVNIH KNJIGA

Državljanka Republike Srbije osumnjičena za utaju poreza i povredu vođenja trgovačkih knjiga

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, osnovano se sumnja kako je 43-godišnja državljanka Republike Srbije počinila kaznena djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga.

Sumnja se da je osumnjičena kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu sa sjedištem u Prelogu, u razdoblju od početka kolovoza 2017. godine do kraja lipnja 2018. godine, nije prijavila obavljene transakcije (stjecanje dobara) iz nekoliko država Europske unije, a sve s ciljem izbjegavanja plaćanje poreza na dodanu vrijednost. Na taj način u državni proračun nije uplaćeno nešto više od 700.000 kuna.

Ujedno, osumnjičena kao odgovorna osoba u spomenutom trgovačkom društvu, tijekom inkriminiranog razdoblja nije vodila poslovne knjige društva te je time onemogućila preglednost poslovanja.

Protiv 43-godišnja državljanke Republike Srbije podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također, temeljem odredbi Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, protiv trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.

INFORMACIJA

Najava akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa “

U razdoblju od 8. do 14. listopada 2021. godine policijski službenici svih policijskih postaja, uključujući  i graničnu policiju, na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti tijekom kojih će u cestovnom prometu pojačano nadzirati teretne automobile i autobuse. U aktivnosti iz ove akcije uključit će se i djelatnici Hrvatskih cesta.

Spomenute aktivnosti međimurske policije usklađene s akcijama ROADPOL-a za 2021. godinu, a sukladno navedenom terminu provest će se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 8. veljače  2021. godine od 8 do 14 sati aktivnosti iz najavljene akcije provest će se u suradnji s policijskim službenicima iz susjedne Policijske uprave varaždinske. 

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja